Eğlence

YouTube’un resim içinde resim özelliği daha fazla iPhone ve iPad kullanıcısına açılıyor

youtube shorts para kazanma

Google, YouTube’un diğer uygulamaları kullanırken yüzen bir pencerede video izlemenizi sağlayan resim içinde resim modunu iOS ve iPadOS için daha fazla cihaz kullanıcısına sunduğunu söyledi. Pazartesi günkü bir paylaşıma göre, iOS 15 yüklü cihaz kullanan kişiler, kullanılabilirliği konusunda bazı değişiklikler olsa da özelliği yakında bu YouTube resim içinde resim özelliğini görmeye başlayacaklar.

YouTube Premium aboneleri, dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar bu özelliğe erişebilir olmalı. Tabii ki, bunun için YouTube Premium’un aktif olduğu bir ülkede yaşıyor olmalılar. Neyse ki, bu hizmet üç yıldır Türkiye’de açık durumda bulunuyor. Bununla birlikte YouTube,  yalnızca ABD’de bulunan ve herhangi bir ödeme yapmayan kullanıcıların ücretsiz versiyonda resim içinde resim özelliğinden bahsediyor. Ancak şirket, ABD’de “iPhone ve iPad’de YouTube uygulamasını kullanan herkesin” bu özelliği alacağını, ancak bunun yalnızca “müzik dışı içerik” için kullanılabileceğini söylüyor. Android kullanıcıları ise bu özelliğe yıllardır sahip ve YouTube, bu konuda bugün de hiçbir şeyin değişmediğini söylüyor.

Aslında bu haber, bir süredir çeşitli yöntemlerle resim içinde resim moduna erişebilen bazı Premium aboneleri için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Haziran 2021’de şirket, özelliğin ödeme yapan müşteriler için uygulamaya geçtiğini ve ücretsiz kullanıcılarına da resim içinde resim getirmeyi planladığını söylemişti. Ağustos ayı itibarıyla, Premium abonelerin bunu etkinleştirebileceği deneysel bir özellik olarak mevcuttu. Ardından, Nisan 2022’de YouTube denemeyi sonlandırarak kullanıcıların artık özelliği kullanmak için kayıt almayı engelledi. O sırada şirket, “yakında” özellik daha fazla ayrıntı paylaşacağını belirtmişti.

Tüm bunlar, pazartesi günkü duyuruya ulaşmanın biraz engebeli olduğunu gösteriyor. YouTube, tweet’lerinde ve blog gönderisinde bunun, çok talep edilen bir özellik için yavaş bir dağıtım olduğunu kabul ediyor. Ancak tweet’te bu özelliğin yavaşça dağıtılacağını belirtse de, blog yazısı biraz daha detay içeriyor ve özelliğin önümüzdeki birkaç gün içinde geleceğini belirtiyor.

ABD’de yaşayan ücretsiz YouTube kullanıcıları, bu özelliğin gelip gelmediğini hemen test edebilirler. Bunun için YouTube uygulamasına gidin, bir video oynatmayı deneyin ve ardından ana ekranınıza veya başka bir uygulamaya gitmek için YouTube uygulamasından çıkın. Hesabınız için resim içinde resim etkinse, video otomatik olarak yüzen bir pencerede açılır. YouTube uygulamasının sağ üst köşesindeki profil resminize dokunarak, Ayarlar > Genel‘e giderek ve “Resim içinde resim” etiketli bir düğmeyi işaretleyerek de özelliği açabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER