Eğlence

YouTube iOS uygulamasında Resim içinde Resim özelliğinin testini sonlandırdı (güncellendi)

youtube podcast kanal mağazası

YouTube Premium kullanıcıları artık iOS uygulamasında Resim içinde Resim (PiP) özelliğinin testi için kayıt yaptıramayacak. Söz konusu özellik, artık YouTube’un deneysel özellikler listesinde görülmüyor. Daha önce de sayfada testin 8 Nisan’da biteceği bilgisi yer alıyordu.

9to5Google sitesinin haberine göre, bazı kullanıcılar “Denediğiniz özellik kapatıldı” şeklinde bir ibareyle karşılaşıyor. Ancak hem 9to5Google’ın hem de iMore sitesinin haberlerinde, teste daha önce katılanların bu özellikten faydalanabileceği görülüyor.

Resim içinde Resim desteği hem iPhone’larda hem de iPad’lerde sistem seviyesinde sunuluyor. Ancak YouTube’un bu desteği sunumunda hep bir eksik söz konusuydu. Kullanıcıların bu destekten yararlanması için YouTube’un ana uygulama yerine tarayıcıdan açılması gerekebiliyordu. Ancak YouTube’un Premium testi bu özelliği daha pürüzsüz hâle getirmişti.

youtube premium ios pipYouTube’un Resim içinde Resim özelliğini Premium kullanıcılarıyla test etmesi, testin kapsamının daima sınırlı olduğu anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl haziran ayında duyurulan beta sürecinin 31 Ekim’de sona ermesi planlanıyordu. Ancak daha sonra testin süresi uzatılmıştı.

YouTube daha önce Resim içinde Resim desteğini tüm iOS kullanıcılarına sunmayı planladığını ve bunun Premium kullanıcılarıyla sınırlı olmayacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın kapsamının ABD’yle sınırlı olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Güncelleme: YouTube’un Twitter’daki destek hesaplarından birinden yapılan bir paylaşımda Resim içinde Resim desteğinin önümüzdeki birkaç gün içinde iOS 15 ve üstü tüm cihazlarda kullanıcılarla buluşmaya başlayacağı belirtildi.

https://twitter.com/TeamYouTube/status/1513174475612856324?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1513174475612856324%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2022%2F4%2F11%2F23019960%2Fyoutube-premium-picture-in-picture-test-ended-april-8

İLGİLİ HABERLER