Eğlence

YouTube Premium aboneleri için iOS’te resim içinde resim desteği kullanımda

youtube yapay zekâ

YouTube geçtiğimiz haziran ayında iOS kullanıcılarına resim içinde resim (PiP) desteği sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Uzun süredir talep edilen bu özellik sonunda kullanıma açıldı. Ancak şimdilik sınırlı bir süre için sunulmuşa benzeyen özellikten sadece YouTube Premium aboneleri faydalanabiliyor.

Premium abonesi olanlar internet tarayıcısı üzerinden www.youtube.com/new adresinde “iOS’te pencere içinde pencere” başlıklı özelliğin altındaki “Dene” yazısını tıklatarak teste katılabiliyor. PiP modunda oynatılan video, iPhone’un ekranı kilitlendiğinde durduruluyor. Ancak kilit ekranındaki medya kontrolleri üzerinden video yeniden başlatılabiliyor.

Söz konusu özellik, YouTube’un iPad uygulamasında da aktif gibi görünüyor. Yaptığımız denemede iPad üzerinden açılan bir YouTube videosunun da PiP modunda oynatılabildiğini gördük.

YouTube Premium kullanıcıları için sunulan bu özellik, şimdilik 31 Ekim 2021’e kadar geçerli gibi görünüyor. Bu tarihten sonra ne olacağı bilinmese de, YouTube daha önce iOS’te PiP modu desteğini tüm abonelerine götürme sözü vermişti.youtube premium ios pip

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER