Eğlence

YouTube resim içinde resim modunu Android’e getiriyor

youtube sıra

youtubeYouTube resim içinde resim modunu Android platformundaki tüm kullanıcılara açmak için harekete geçti. Söz konusu imkandan daha önce sadece YouTube Premium servisine abone olanlar yararlanabiliyordu. Söz konusu açılımın varlığını XDA Developers ekibi fark ederken, Google’ın destek sayfası da durumu doğruladı.

Google söz konusu özelliği ücret ödemeyen kullanıcılarına sunmak için testlere geçtiğimiz ay başlamıştı. Söz konusu testler kapsamında cihazlarında Android Oreo yüklü kullanıcılar, işletim sisteminin resim içinde resim özelliğinden yararlanarak YouTube Premium abonesi olmamalarına rağmen YouTube videolarını uygulama dışında da izleyebilmişti.

youtube resim icinde resimGoogle’ın destek sayfası ise özelliğin mevcut kapsamı konusunda bazı önemli bilgiler veriyor. Buna göre, resim içinde resim modu desteğinden ilk etapta sadece ABD’deki kullanıcılar yararlanabiliyor. ABD dışındaki Android cihaz sahiplerinin YouTube videolarını uygulama dışında çalıştırabilmeleri için hâlâ biraz zaman gerekiyor. Buna ek olarak, söz konusu destek videoların çoğunluğu için geçerli olsa da, müzik videolarında bu özellikten yararlanmak için hâlâ YouTube Premium abonesi olmak gerekiyor.

YouTube resim içinde resim modunu ne zaman ABD dışındaki Android kullanıcılarına sunacak henüz bilinmiyor. Ancak bu özelliğin kapsama alanının genişlemesi de YouTube Premium’un büyümesiyle eş zamanlı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER