Eğlence

YouTube iPhone ve iPad’ler için Resim İçinde Resim özelliğini getirecek

youtube yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube iOS uygulaması Resim İçinde Resim desteği kazanıyor. Böylelikle kullanıcılar iPhone ve iPad’lerinde diğer işlerle uğraşırken de video izleyebilecekler. The Verge sitesinin YouTube’dan aldığı bilgiye göre, bu özellik şu anda YouTube Premium abonelerine sunuluyor. Aynı zamanda ABD’deki tüm iOS kullanıcılarının, ücretsiz olarak kullananlar da dahil, bu özellikten yararlanması için çalışmalar sürüyor.

Apple, iOS 9 ile birlikte iPad’ler için resim içinde resim video desteği eklemişti. Bunu iOS 14 ile birlikte iPhone’lara da taşımıştı. Ne var ki, o zamandan beri YouTube’un iPhone ve iPad’lerde bu özelliğe verdiği destek düzensiz bir seyir izliyordu. iPad’de Safari üzerinden video izleyen Premium aboneleri için bu özelliğin çalıştığını söyleyenler vardı. iPhone kullanıcıları ise bu özelliğe sadece kısa bir süre için erişebilmişti.

YouTube Resim İçinde Resim özelliğini ABD’den başlayarak sunuyor

Bu karmaşıklık, en azından ABD kullanıcılar için ortadan kalkıyor gibi görünüyor. YouTube Premium aboneliği olan veya olmayan iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarının yıllardır sahip olduğuna benzer şekilde yakında YouTube uygulamasını kullanarak Resim İçinde Resim video oynatma imkanına erişebilecek. YouTube, özelliğin ücretsiz kullanıcılar için ne zaman geleceğine dair bir herhangi bir zamanı işaret etmedi. Ancak Premium aboneleri için bunun kullanıma sunulduğunu belirtti. Türkiye’de ise henüz bu imkanı Premium veya ücretsiz iOS cihaz sahipleri için kullanıma sunulmamış görünüyor.

İLGİLİ HABERLER