Eğlenceİpucu

YouTube Premium nedir, neler sunuyor, nasıl abone olunur? – Video

youtube premium nedir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Premium geçen yılın ortalarına doğru yurt dışında kullanıma sunulmuştu. Reklamsız YouTube deneyimi sunan bu hizmet, aynı zamanda kullanıcıların hoşuna gidecek birtakım ek imkanları da beraberinde getiriyor. Özellikle akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının hoşuna gidecek deneyimler YouTube Premium ile sunuluyor.

YouTube’un ücretli üyelik servisi olan YouTube Premium, kullanıcılara reklamsız ve internetsiz video izleme, arka planda oynatma, YouTube Music ve YouTube Originals içeriklerine erişim gibi imkanları sunan bir servis olarak nitelendiriliyor.

Bu ipucu yazısında YouTube Premium hizmetinin neler sunduğuna bakıyoruz. Bunun yanı sıra abonelik fiyatları ve üyelik işleminin nasıl yapılacağı da detaylandırılıyor. Öte yandan hazırlamış olduğumuz özel videoda da burada anlattıklarımızın bir özetini aktarıyoruz.

YouTube Premium neler sunuyor?

Önceden YouTube Red olarak bilinen YouTube Premium, YouTube ve yeni YouTube Music uygulamasındaki birçok özelliğin yanı sıra tüm YouTube Originals dizi ve filmlerine erişim sunuyor.

YouTube

YouTube’da reklamsız videolar, Premium aboneliğinin başlıca özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz YouTube deneyiminde videoların başında, ortasında veya sonunda gördüğümüz reklamlar, YouTube Premium abonelerine gösterilmiyor. Aynı şekilde masaüstü veya mobil video oynatma sayfalarında da reklamlar gösterilmiyor.

youtube premium video indirme

Videoları veya oynatma listelerini mobil cihazlara kaydederek, internet bağlantısı olmadan oynatabilirsiniz. Aslında bu özellik YouTube Go uygulaması aracılığıyla ücretsiz olarak da sunuluyor. Ancak Premium aboneleri, ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan bu imkana kavuşuyor. Videolar maksimum 720p kalitesinde indirilebiliyor. İnternet bağlantısının olmadığı metro veya uçak gibi araçlarda seyahat ederken, ya da uzun yolculuklarda vakit geçirmek için bu özellik epey kullanışlı görünüyor. Videolar 30 gün boyunca mobil cihazınızda saklanıyor.

Arka planda oynatma özelliği de, diğer uygulamaları kullanırken veya mobil cihazınızın ekranı kapalıyken video oynatmaya devam etme fırsatı veriyor. YouTube’dan yayımlanan müzik klipleri büyük bir kitleye sahip. Ancak ücretsiz kullanımda, videonun oynamaya devam etmesi için ekranın açık kalması, hatta YouTube uygulamasının da aktif olması gerekiyor. YouTube Premium da bu gereksinimler ortadan kalkıyor.

youtube video arka planda oynatma

YouTube Premium aboneleri, YouTube mobil uygulamasını açtıklarında, başlangıç ekranında YouTube Music ve YouTube Originals kestirmeleri göze çarpıyor. YouTube Music uygulamasını App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz. YouTube Originals ise doğrudan YouTube uygulaması içinden çalışıyor.

YouTube Music

YouTube’un geliştirilmiş YouTube Music uygulaması müzik dünyasını keşfetme imkanı sunan kullanışlı uygulamalardan bir tanesi. Spotify’ı andıran bir kullanıcı arayüzüne sahip. En büyük özelliklerinden bir tanesi de reklamsız müzik imkanı sunması. Böylelikle milyonlarca şarkıyı reklamsız dinleyebilirsiniz.

youtube music

Tıpkı YouTube’da olduğu gibi, internet bağlantısı olmadan müzik dinlemek için parçaları indirme imkanı sunuluyor. Müzikleri ve oynatma listelerini indirerek daha sonra, internet bağlantısının olmadığı durumlarda dinleyebilirsiniz. Müzikler ve oynatma listeleri 30 gün boyunca cihazınızda saklanıyor. Öte yandan akıllı telefon veya tablette diğer uygulamaları kullanırken veya ekranınız kapalıyken müzik çalmaya devam edebilirsiniz.

YouTube Originals

YouTube’un orijinal filmleri ve dizilerine YouTube Originals içinden erişebilirsiniz. Netflix’e rakip olarak nitelendirebileceğimiz bu bölümde şu an için fazla seçenek yok gibi görünüyor. Ancak zamanla gördüğümüz seçenekler artacaktır.

youtube originals

YouTube Premium Türkiye fiyatları

YouTube Premium altında bireysel ve aile abonelik paketleri sunuluyor. Bireysel abonelik için 4 ay, aile aboneliği için de 1 ay ücretsiz deneme imkanı sunuluyor. Aile aboneliğinde 5 farklı kişiye kadar aynı hesabı kullanma fırsatı sunuluyor. Bireyler için aynı adreste ikâmet şartı aranıyor.

YouTube Premium Türkiye abonelik paketleri ve fiyatları:

  • Tek kişilik bireysel abonelik paketi: 16,99 TL
  • 5 kişilik aile abonelik paketi: 25,99 TL

youtube premium türkiye fiyatları

YouTube Premium abonelik işlemi nasıl yapılır?

Premium aboneliğini web sitesi veya mobil uygulama üzerinden başlatabilirsiniz:

  • Bilgisayar üzerinden abonelik için, internet tarayıcınızla YouTube.com?a girin ve ana sayfada sol tarafta bulunan menüde aşağı kaydırarak “YouTube Premium” bölümüne girin. Açılan sayfadaki adımları takip ederek ücretsiz deneme aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
  • Mobil uygulamada, sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayın. Menüde yer alan “YouTube Premium üyesi olun” seçeneğine tıklatarak aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Eğer iPhone veya iPad üzerinden YouTube mobil uygulamasını açıyorsanız, aboneliğiniz iTunes hesabınız üzerinden yapılacaktır.

iOS uygulaması üzerinden YouTube Premium üyelik işlemi, App Store aboneliği üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle yukarıda verdiğimiz fiyatların üstüne Apple komisyonu da ekleniyor. Eğer Google’ın sunduğu fiyatlardan yararlanmak istiyorsanız, YouTube Premium aboneliğini bir bilgisayar üzerinden, web sitesi aracılığıyla başlatabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER