Teknoloji

Yeni Google Pixel Buds yakında satışa sunulabilir

yeni google pixel buds

Yeni Google Pixel Buds, geçtiğimiz sonbaharda tanıtılmıştı. Google’dan o dönemde yapılan açıklamada, yeni kulaklığın 2020’de piyasaya çıkacağı belirtilmişti. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanında görülen belgeler, ikinci nesil Pixel Buds’ın yakında satışa sunulabileceğini işaret ediyor.

Google’ın kablosuz kulaklığıyla ilgili iki yeni dosya, bu hafta itibarıyla FCC’nin veri tabanına eklendi. Dosyalarda G1007 ve G1008 olmak üzere iki farklı model numarası görülüyor. Bu numaraların her bir kulaklık topuzunu ayrı ayrı temsil ettiği düşünülüyor. Dosyalarda Pixel Buds ismi geçmiyor. Buna ek olarak, FCC veri tabanına girmek her zaman cihazın çok yakında satışa sunulacağı anlamına gelmiyor.

Ancak Google daha önce ikinci nesil Pixel Buds’ın çıkışı için 2020’nin ilkbahar aylarını işaret etmişti. FCC’ye sunulan belgeler, Google’ın bu zaman aralığını tutturmasının fazlasıyla muhtemel olduğunu gösteriyor.

Yeni Pixel Buds’la Google Asistan’a eller serbest biçimde ulaşılabiliyor. Pasif gürültü engelleme, tek şarjla beş saat pil ömrü, taşıma kutusuyla 24 saat pil ömrü ve telefona üç oda mesafeden bile bağlanmayı sağlayan uzun menzilli Bluetooth desteği, telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Kulaklık, ABD’de 179 dolar karşılığında satılacak.

Yeni Google Pixel Buds, bu dönemde piyasaya çıkması beklenen tek kablosuz kulaklık değil. Microsoft’un Surface Earbuds adını taşıyan kablosuz kulaklığının da ilkbaharda satışa sunulması bekleniyor. Hem Google hem de Microsoft’un karşısında Apple ve Samsung gibi güçlü rakipler bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER