Manşetler

Video: Samsung Galaxy Buds Plus Kutusundan Çıkıyor

samsung galaxy buds plus kutu açılımı

Samsung Galaxy Buds Plus da 11 Şubat tarihinde düzenlenen Samsung Unpacked etkinliğinde duyurulan yeni kulaklıklardan bir tanesiydi. 899 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de de satışa sunulan bu kablosuz kulaklık elimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak, ancak öncesinde kutu açılımını yapıyor, kurulumunu yapıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Galaxy Buds Plus’ın küçük kutusunun kapağını kaldırdığımızda öncelikle şarj kutusu dikkat çekiyor. Bu kutunun içinde de kulaklıkları görüyoruz. Kulaklıkların şarjı var, yani hemen telefonla eşleştirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Beyaz renkli bir kutuda ise USB-C – USB-A şarj kablosu ve iki farklı boyda birer çift silikon uç ve kayış bulunuyor. Rahatınıza göre alternatif olarak sunulan uçlarla değiştirebilirsiniz.

Buds Plus’ın şarj kutusu, selefininkinden farklı olarak parlak bir kaplamayla geliyor. Elimizde siyah renkli versiyon var. Bunun yanında gök mavisi ve beyaz renkler bulunuyor. Kulaklıkları yerinden kolaylıkla çıkarabilirsiniz, ancak yerine yerleştirirken, özellikle karanlıkta biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Şarj kutusunun altında USB-C portu var. Ayrıca Qi kablosuz şarj protokolü de destekleniyor. Ayrıca hem içte hem de dışta, kulaklıkların ve kutunun pil seviyelerin gösteren LED lambalar var.

Galaxy Buds Plus, tasarım anlamında geçen yıl çıkan Galaxy Buds’tan farklı değil. Apple ve Huawei’nin kulaklıklarının aksine sap kısmı yok, bunun yerine topuz kısmı biraz daha hacimli. Silikon uçları sayesinde kulak kanalını tamamen kapatıyor.

samsung galaxy buds plus

Galaxy Buds Plus’ı Samsung Galaxy S20 Plus gibi bir Samsung cihazıyla kolay şekilde eşleştirdik. Diğer marka cihazlarda da Galaxy Wearable uygulaması üzerinden kurulum işlemi gerçekleştirilebiliyor. Wearable uygulaması üzerinden Galaxy Buds Plus’ın ve kutusunun pil durumu görülebiliyor. Ortam sesi özelliğini açıp kapatmak, ses seviyesini değiştirmek de buradan yapılıyor. Ekolayzer bölümünde de altı farklı ses profili görüyoruz.

Galaxy Buds Plus ile ilgili deneyimlerimizi çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede kapsamlı şekilde aktaracağız. Ancak ilk izlenimlerimiz hakkında konuşacak olursak, ses şiddetinin yeterli ve kalitenin de tatmin edici olduğunu görüyoruz. Ekolayzır profilleri gerçekten de vadedileni sunuyor. Mikrofonlar çok güçlü, öyle ki, kulaklık topuzuna dokunduğunuzda bile kulaklarınızda şiddetli ve tiz bir ses duyuyorsunuz. Dolayısıyla ortam sesi de çok güçlü biçimde çalışıyor. Hatta normalde fazla yüksek seste duymadığınız sesler bile kuvvetlendirilmiş şekilde çıkıyor. Eğer müzik dinlerken dışarıdan da kopmamak istiyorsanız, bu özellik kullanışlı. Ancak rüzgarlı havalarda açtığınızda uğultu rahatsız edebilir.

Galaxy Buds Plus’ta gürültü azaltma yok. Ancak Ortam sesi özelliğini kapattığınızda bile dış ortamın sesi, kulaklığın yapısı itibarıyla iyi şekilde kesiliyor. Bu nedenle de böyle bir sisteme pek ihtiyaç kalmıyor.

Çok yakında yayınlayacağımız Galaxy Buds Plus incelemesinde cevaplanmasını istediğiniz sorular varsa, onları aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER