Teknoloji

Samsung Galaxy Buds Plus kablosuz kulaklık resmiyet kazandı

samsung galaxy buds plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy Buds Plus adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını Galaxy S20 serisi ve katlanabilir ekranlı Galaxy Z Flip ile birlikte gözler önüne çıkardı. Orijinal Galaxy Buds ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olan Galaxy Buds Plus, teknik bakımdan selefinden farklı bir yerde duruyor.

Galaxy Buds Plus’ın teknik özelliklerinin büyük kısmı, Samsung’un resmi duyurusundan önce ortaya çıkmıştı. Galaxy Buds Plus’ın en çarpıcı yönü ise hiç kuşkusuz pil ömrü. Samsung’un yeni kablosuz kulaklığı tek şarjla 11 saat boyunca kullanılabiliyor. Şarj kutusu da ekstra olarak 11 saatlik kullanım süresi sağlıyor. Tüm pillerin tükenmesi durumunda USB-C girişi üzerinden yapılacak üç dakikalık bir şarj işlemi, 1 saatlik ekstra kullanım imkanı sunuyor.

Galaxy Buds Plus, çift dinamik sürücü taşıyor. Bu da ses kalitesinin orijinal Galaxy Buds’a kıyasla artmasını sağlıyor. Galaxy Buds Plus’ın dışındaki iki mikrofonun varlığı ise konuşma kalitesini yukarıya çekiyor. Kablosuz kulaklığın her bir topuzunda üç mikrofon bulunuyor.

Samsung ve Spotify arasında bir süredir devam eden yakın işbirliği, Galaxy Buds Plus’ta da sürüyor. Kablosuz kulaklıkta telefondaki Spotify uygulamasını hızlı şekilde başlatmak için bir kısayol mevcut. Kullanıcılar parmaklarını sol kulaklık topuzunun üstüne bir süre bastırarak Spotify’ı başlatabiliyor.

Samsung Galaxy Buds Plus için ne kadar ödemek gerekiyor?

Galaxy Buds Plus’ın en önemli eksiği olarak aktif gürültü engelleme özelliğinin olmayışı öne çıkıyor. Bu durum Galaxy Buds Plus’ın Apple AirPods Pro gibi rakiplerine karşı dezavantajlı duruma düşmesine yol açabilir. Ancak bu sayede kablosuz kulaklığın fiyat etiketinde uygun bir rakam yazması da mümkün hâle geliyor.

Samsung Galaxy Buds Plus, Türkiye’de 899 TL karşılığında satılacak. Galaxy S20 Plus ve S20 Ultra için 5 Mart’a kadar çevrimiçi sipariş verenler, Galaxy Buds Plus’a ücretsiz şekilde sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER