Teknoloji

Yenilenen Google Pixel Buds kablosuz kulaklık tanıtıldı

yeni google pixel buds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, ikinci nesil Pixel Buds kulaklığını yeni donanım ürünlerini tanıtmak için düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Orijinal Pixel Buds, bundan iki yıl önce tanıtılmıştı. Daha uzun pil ömrü veren yeni Pixel Buds, ABD’de 179 dolar karşılığında satılacak.

Yeni Pixel Buds’taki en önemli farklardan biri olarak taşıma kutusunun değişen tasarımı öne çıkıyor. Orijinal Pixel Buds’ın düz taşıma kutusu, ikinci nesilde yerini yumurtaya benzeyen bir kutuya bırakıyor.

İnternet devi, yeni Pixel Buds için “Deneyim size geliyor” şeklinde bir slogan kullanıyor. Şirket özellikle Google Asistan’a telefona dokunmadan erişilebilmesine dikkat çekiyor. Kullanıcılar, sadece “Hey Google” diyerek kulaklıkları üzerinden Google Asistan’ı aktif hâle getirebiliyor.

Google, yeni Pixel Buds’ın uzun menzilli Bluetooth bağlantısı kurabilmesinin üstünde de özellikle duruyor. Üç oda uzaklıktayken bile bağlandığı telefondan kopmayan Pixel Buds’ın, bir futbol sahası uzaklıkta bile çalışmaya devam ettiği belirtiliyor. Google’ın burada Amerikan futbolu sahasını kast ettiğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Google, yeni Pixel Buds’ın tüm kulaklara tam anlamıyla oturabilmesi konusunda özel bir çaba sarfettiğine de vurgu yapıyor.  Şirket, melez tasarım sayesinde tüm ses sorunlarının çözüldüğüne dikkat çekiyor. Kulaklıkların etraftaki koşulları da algıladığını belirten Google, ortam sesinin yüksekliğine göre kulaklığın sesinin otomatik olarak kısıldığını veya yükseltildiğini açıkladı. Tek bir şarjla 5 saatlik bir kullanım süresi sunan yeni Pixel Buds’ın pil ömrü, taşıma kutusuyla birlikte 24 saate kadar çıkıyor. Pixel Buds’ın en büyük rakibi AirPods da kullanıcılarına benzer bir pil ömrü sunuyor.

Yeni Google Pixel Buds ne zaman çıkacak?

Pixel Buds’ın her bir topuzunda iki mikrofon bulunuyor. Buna ek olarak, yerleşik ivmeölçer de konuşmayı çene titreşiminden algılıyor ve sesin her ortamda karşıya en net şekilde aktarılmasına yardımcı oluyor. Böylelikle, rüzgar gibi faktörlerin konuşma kalitesine olan etkilerini en alt seviyeye çekmek mümkün hâle geliyor.

Yeni Google Pixel Buds, ABD’de 2020’de satışa sunulacak. Kulaklık beyaz, turuncu, yeşil ve siyah renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Fiyat etiketinde ise en başta belirttiğimiz gibi 179 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER