Teknoloji

Windows 10’un gelecek büyük güncellemesinin çıkış tarihi resmen açıklandı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

windows 10 ekim 2018 güncelleştirmesiMicrosoft gelecek Windows 10 güncelleştirmesinin adını resmen duyurdu. Daha önce Redstone 5 olarak adlandırılan bu güncelleştirme, “Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi” adıyla, ekim ayı içinde sunulacak.

Ekim 2018 güncellemesi cihazlar için birtakım yenilikler getirecek. Bunların arasında makineler arasında eş zamanlanmış bulut tabanlı kopyalama panosu, koyu renkli Dosya Gezgini teması, güncellenmiş ekran görüntüsü alma aracı, Microsoft Edge’e yapılan iyileştirmeler ve Xbox Game Bar içindeki performans iyileştirmeleri bulunuyor.

Microsoft bu yıl içinde yayınlanan daha önceki büyük güncellemeyi Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi olarak adlandırmıştı. Şirketin Ekim güncellemesinin geliştirme çalışmalarını eylül ayı sonunda tamamlaması bekleniyor. Ekim ayı başlarında öncelikle Windows Insider kullanıcılarına dağıtılması, daha sonra da normal kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi sonrasındaki güncelleme 2019’un ilk yarısında

Yazılım devi şimdilerde, 19H1 kod adıyla anılan bir sonraki Windows 10 güncellemesine yoğunlaşmış durumda. O güncelleştirmenin de Nisan 2019’da geleceği tahmin ediliyor. Şirket, o güncelleştirmede ne gibi önemli yeniliklerin yer alacağı hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı.

19H1 güncelleştirmesi için test çalışmaları temmuz sonunda başlamıştı. Muhtemelen, Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi içinde yer almayan Kümeler özelliğinin bir sonraki güncelleştirmeyle birlikte geri döndüğünü göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER