Teknoloji

Microsoft SwiftKey’i Windows 10’a getiriyor

windows 10 game bar

Microsoft bu yıl içinde Windows 10’a SwiftKey klavyesini getirmeyi planlıyor. Yazılım devi Windows 10 test kullanıcılarına özel herkese açık beta programı içinde SwiftKey’i test etmeye başladı. Klavye iOS veya Android sürümlerinde olduğu gibi otomatik düzeltmeler yapıyor ve kelime tahminlerinde bulunuyor. Aynı zamanda tablet modunda kullanılan Windows 10 cihazlarında dokunmatik klavyeleri destekleyecek.

Redstone 5 kod adını taşıyan en son Windows 10 ön izlemesinde SwiftKey’in İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce ve Rusça dil paketleri kullanılabiliyor. Microsoft SwiftKey’i 2016 yılında satın almış ve bu yılın başlarında iOS ve Android versiyonları için ilk büyük güncellemesini çıkarmıştı.

SwiftKey’in yanı sıra, Microsoft Windows 10 Game Bar için yeni değişiklikler test ediyor. Eklenen yeni bir seçenek oyunun çerçeve hızını; CPU, GPU VRAM ve sistem RAM kullanımını görme fırsatı sağlıyor. Aynı zamanda Game Bar üzerinden ses çıkış cihazları ayarlanabiliyor. Ayrıca oyunların ses seviyesini de ayarlayabilirsiniz.

windows 10 game bar

Microsoft, Windows uygulamalarında metinlerin çok daha büyük hâle getirilmesi yeteneğini de ekliyor. Yeni eklenen bir ayar kaydırgacı sayesinde Windows, masaüstü uygulamaları ve Evrensel Windows Uygulamaları genelinde metin büyüklüğü ayarlanabiliyor. Eğer Windows 10’daki ekran okuyucusu seçeneğini kullanıyorsanız, Microsoft’un bu özelliği de daha kullanışlı hâle getirecek birkaç düzenleme yaptığını bilmek hoşunuza gidecektir.

Son olarak Microsoft Edge de otomatik olarak çalmaya başlayan videoları engellemeye izin vererek Google’ın Chrome’unun yolundan gidiyor. Edge ayarları arasına “sitelerin otomatik olarak medya oynatmasına izin ver” şeklinde yeni bir seçenek eklendi. Öte yandan Microsoft, Windows 10’da bu özelliğin en iyi biçimde nasıl uygulanacağına dair geri bildirimleri de bekliyor.

İLGİLİ HABERLER