Teknoloji

Microsoft Dosya Gezgini ile Windows’a koyu renk tema getiriyor

windows 10 koyu renk tema

windows 10 koyu renk temaApple’ın macOS 10.14 Mojave sürümüyle birlikte sunacağı Koyu Renk moduna bir karşılık olarak Microsoft da, Windows 10’un gelecek büyük sürümüyle birlikte Dosya Gezgini için Koyu Tema sunacağını açıkladı.

Windows 10 Insider Preview 17733 derlemesiyle birlikte, Windows Insiders program üyeleri Koyu Temayı Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler yolunu takip ederek ve daha sonra “Uygulama modunuzu seçiniz” menüsü içinden “Koyu” seçeneğini tercih ederek etkinleştirebiliyorlar.

Daha önceleri Microsoft’un Dosya Gezginine Koyu Tema uygulama yöntemi daha karmaşıktı. Bunun altyapıya otomatik olarak bağlanmayan geçmiş kullanıcı arayüzü çerçeveleriyle birlikte çalışması gerekiyordu. Windows Insider kullanıcılarından gelen talepler doğrultusunda süreç çok daha kolay hâle getirilmiş oldu.

Microsoft Koyu Temayı oluştururken sadece Dosya Gezgini ve Ortak Dosya Diyalog penceresi değiştirilebilecek şekilde tasarlandı. Birçok uygulama deneyiminde soruna neden olabileceği, örneğin uygulama içindeki koyu renkli metinlerin okunmasını engelleyebileceği için ortak kontroller genel olarak değiştirilemiyor.

Bahsedilen bu detaylara ek olarak Microsoft’un Koyu Tema ile ilgili hazırladığı blog yazısında yeni kullanıcı arayüzü için doğru gölgelendirme ve tonlamaların seçilmesi için gözetilen dengeden de bahsediliyor. Bunu yaparken Insider kullanıcılarından gelen isteklere de kulak verildiği dile getiriliyor.

Koyu Tema Windows 10 Redstone 5 güncellemesiyle daha fazla kullanıcıya gelecek

Koyu Tema şu anda tüm Insider kullanıcılarına açık durumda. Ekim 2018’de çıkacak Redstone 5 kod adlı büyük Windows 10 güncellemesiyle birlikte de daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırılmış olacak.

İLGİLİ HABERLER