Teknoloji

Microsoft gelecek Windows 10 güncellemesinin testlerine başladı

hp elitebook 1040 g4 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 19h1Microsoft bir sonraki en büyük Windows 10 güncellemesinin test etmeye başladı. 19H1 kod adını taşıyan bu güncelleme 2019’un ilk yarısında dağıtıma sunulacak. Microsoft, dün itibarıyla Windows 10 test kullanıcılarına 19H1’in herkese açık sürümünü göndermeye başladı. Aynı zamanda önümüzdeki eylül veya ekim aylarında gelmesi beklenen Redstone 5 güncellemesinde yer alacak bazı özellikler de bu yeni test sürümünde bulunuyor.

Microsoft yeni bir Mixed Reality Flashlight özelliğini ekliyor. Bu özellik sayesinde kumandadan düşük gecikmeli, içinden geçiren kamera aktarımı açılıyor. Böylelikle kullanıcılar VR uygulamalarını veya oyunları kullanırken etraflarındaki gerçek dünyayı da görme imkanı elde ediyor.

Ayrıca Microsoft, hem Redstone 5 hem de 19H1 güncellemelerine Unicode 11’e eklenen 157 yeni emoji simgesiyle uyumlu simge tasarımını ekliyor. Apple’ın iOS 12’ye eklediklerine benzer şekilde; süper kahramanlar, kızıl kafalar, korsan bayrağı, lama ve daha fazla simge bu yılın ilerleyen aylarında Windows 10 kullanıcılarının kullanımına açılacak.

Öte yandan Microsoft her iki güncellemeyle mevcut emoji simgelerinde çeşitli düzenlemeler yapıyor. Ayrıca Windows içine artık saniye desteği ekliyor. Böylelikle her 18 ayda bir tekrarlanan artık saniyeler için daha düzgün bir destek sağlanacak.

19H1 güncellemesi için testler yeni başladı. İlerleyen haftalarda bu güncelleme için daha fazla yeniliğin geldiğini göreceğiz. Microsoft Redstone 5 kod adlı güncelleme için çalışmalarını yavaş yavaş sonlandırıyor ve dikkatini 19H1 ile sunacağı yeniliklere yoğunlaştırıyor. Windows Insider test kullanıcıları da, yeni sürümlerle birlikte sunulması planlanan yenilikleri, dağıtıma çıktıkça erkenden denemeye devam edecekler.

İLGİLİ HABERLER