Manşetler

Apple’ın iOS 12 ile ekleyeceği yeni emoji karakterleri

apple ios 12 emoji

apple ios 12 emojiBugünkü Dünya Emoji Günü’nün hemen öncesinde Apple, yılın ilerleyen zamanlarında iOS’e gelecek yeni emoji karakterlerini paylaştı. Aralarında dazlak, kızıl veya gri saçlı karakterlerin de yer aldığı 70 kadar yeni karakter ekleniyor. Tüm bunlar daha önce Unicode 11.0 ile onaylanmış karakterler temel alınarak geliştirildi.

Kanguru, papağan, ıstakoz gibi yeni hayvan karakterleri de ekleniyor. Aynı zamanda marul, mango, kapkek, ay pastasının da aralarında bulunduğu birtakım yemek seçeneklerini de görüyoruz. Apple’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı yazıda; spor, semboller ve bunun gibi birçok ek karakterin de bu yılın ilerleyen zamanlarında geleceği belirtildi. Süper kahraman emojisi, softbol, nazar boncuğu ve sonsuzluk sembolü de bunlar arasında yer alıyor. Ayrıca şirket duygusuz, eğlenen, yalvaran ve kalp dolu yüz seçeneklerinin de aralarında bulunduğu yeni yüz ikonlarını da ekliyor.

apple ios 12 emoji hayvanlar

Apple, bu yeni emoji seçeneklerinin son kullanıcılara ne zaman sunulacağını açıklamadı. Ancak bunların iOS 12’ye yapılacak bir güncellemeyle geleceği belirtildi. Bu durumda iOS 12’nin sonbahardaki yayınından sonra gelmesini bekleyebiliriz.

apple ios 12 emoji yemek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER