Teknoloji

iOS 12 yolun sonuna yaklaşırken büyümeye devam ediyor

ios 12 iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS‘in kullanım istatistiklerini düzenli olarak geliştiricilerle paylaşıyor. Şirket, söz konusu sayıları App Store‘daki trafiği inceleyerek elde ediyor. Apple’dan verilen bilgiye göre; tüm iPhone, iPad ve iPod touch’ların yüzde 88’inde iOS 12 yüklü. Sadece son 4 yıl içinde piyasaya sürülen cihazlar dikkate alındığında bu oran yüzde 90’a çıkıyor.

Apple önümüzdeki ay iOS 13‘ü yayınlamaya hazırlanıyor. Dolayısıyla bunun iOS 12’nin zirvesi olması muhtemel görünüyor. iOS 12’den bir yıl önce yayınlanan iOS 11’in kullanım oranı yüzde 7 seviyesinde seyrediyor. Kalan yüzde 5’i ise daha eski iOS sürümleri arasında paylaşılıyor.

Apple, daha önce mayıs ayının sonundaki App Store verilerini baz alarak kullanım istatistiklerini açıklamıştı. O dönemde iOS 12’nin ekosistemin genelindeki payı yüzde 85 seviyesindeydi. Son dört yılda piyasaya çıkan cihazlarda ise bu oran yüzde yüzde 87’ydi. Aradan geçen yaklaşık üç aylık dönemde her iki ölçümde de yüzde 3’lük bir artışın kaydedildiği görülüyor.

ios 12Söz konusu oranlar, iOS 12’nin iOS 11’e kıyasla daha uzun ömürlü olduğunu düşündürüyor. iOS 11, güncelleme döngüsünün aynı noktasında yüzde 85’lik bir kullanım oranına sahipti. Bu artış, iOS cihaz sahiplerinin iOS 12’ye geçiş konusunda iOS 11’e geçişten daha motive olduğunu da gösteriyor. iOS 12’de hıza ve performansa odaklanan Apple, güncellemeyle eski cihazların performansını artırmış ve dengesini sağlamlaştırmıştı.

iOS 12 yerini iOS 13’e bırakacak

iOS 12, önümüzdeki ay yerini iOS 13’e bırakacak. Apple, en yeni mobil işletim sistemi sürümünü önümüzdeki ayın ortalarında kullanıcılarıyla buluşturacak. iOS 13 için açık beta süreci hâlâ devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER