Teknoloji

Apple iPhone sahiplerini pil değişimi konusunda uyarıyor

apple iphone 2019 model
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone sahiplerinin telefonlarının pillerini yetkisiz merkezlerde veya kendi başlarına değiştirmemeleri konusunda oldukça ciddi görünüyor. Şirket, bunun için yeni bir yazılım geliştirdi. Söz konusu yazılım, resmi doğrulama anahtarı bulunmayan iPhone’ları tespit edecek. Buna ek olarak, pil sağlığı konusunda da bir uyarı gösterecek.

Bu durumu ortaya çıkaran iFixit ekibi oldu. iOS 12 ve iOS 13 beta sürümünün yüklü olduğu iPhone Xs, Xs Max ve XR modellerinde görülen sorun, kullanıcılar iPhone’larının pillerini kendileri değiştirildiğinde ortaya çıkıyor. iPhone’unun pilini kendisi değiştiren veya bu işlemi yetkisiz bir yerde yaptıranlar, şöyle bir mesajla karşılaşıyor:

“Önemli Pil Mesajı. Bu iPhone’un gerçek bir Apple piline sahip olduğu doğrulanamadı. Bu pilin sağlık durumu hakkında bilgi verilemiyor.”

Bu mesaj genellikle pille ilgili bir sorun tespit edildiğinde görülüyor ve pilin değişmesi gerektiği anlamına geliyor. Ancak artık bu mesajın gerçek, yeni ve iyi çalışan pillerin bulunduğu telefonlarda da görüldüğü belirtiliyor.

Apple iPhone sahiplerinin dışarıda pil değiştirmesini istemiyor

Apple, iPhone sahiplerini yetkisiz merkezlerde pil değiştirmekten caydırmaya çalışıyor gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, kısa bir süre önce pili üçüncü taraflarca değiştirilmiş iPhone’ları tamir etmeme politikasında geri adım atmıştı. Bu da Apple’ın tavrında yumuşamaya gittiğini düşündürmüştü.

iFixit ekibi ise Apple’ın yeni pil mesajını “kullanıcı düşmanı” olarak tanımladı. Kararın kullanıcıların cihazları üzerindeki özerkliklerini kısıtlamaya yönelik bir hareket olduğu ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER