Teknoloji

Apple iPhone sahiplerinin Android’e geçişini kolaylaştıracak

apple iphone 15

Avrupa Birliği’nin yürürlüğe yeni giren Dijital Pazarlar Yasası (DMA), teknoloji alanında kullanıcılara hediyeler vermeye devam ediyor. Özellikle Apple’ın “daha açık” ve “daha az kısıtlayıcı” bir mobil ekosistem sunmasını isteyenler için bunların sevindirici hamleler olduğu söylenebilir. Apple bu doğrultuda Android platformuna geçişi kolaylaştıran yeni adımlar atıyor.

Cupertino merkezli şirket, Dijital Pazarlar Yasası nedeniyle Avrupa Birliği’nde iOS kullanıcılarının üçüncü taraf uygulama mağazalarına erişimine izin vermek zorunda kalmıştı. Kendi rendering motorlarını kullanan tarayıcılar ve alternatif ödeme sistemleri de bu kapsamda vize almıştı. iPhone’dan Android’e geçiş de yasanın getirdikleri arasında yer alıyor.

Apple, 2025 sonbaharına kadar kullanıcıların cihazlarını “Başka markalı bir telefona” aktarmaları için daha “kullanıcı dostu” bir yönteme sahip olacak. Şirketin DMA ile uyumluluk çalışmaları konusunda yayınladığı bir belge bu değişimi gösteriyor.

Apple, Safari’nin silinmesine de izin verecek

DMA’nın getirdikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Cupertino merkezli şirket, 2024’ün sonları veya 2025’in başları itibarıyla iOS cihazlarda internet tarayıcıları arasında veri transferini mümkün kılacak. Buna ek olarak, 2025’in mart ayı itibarıyla AB’deki kullanıcıların varsayılan navigasyon uygulamasını değiştirmek de mümkün olacak.

Buna ek olarak, başka bir tarayıcıyı tercih edenler artık Safari’yi iPhone ve iPad’lerinden kaldırabilecek. Ancak bunun için de yılın sonuna kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER