Ulaşım

Vespa Elettrica elektrikli motosiklet 2019’da Türkiye’ye geliyor

vespa elettrica
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vespa Elettrica adını verdiği elektrikli motosikletinin duyurusunu 2016’da yapmıştı. İlk etapta sadece bir tasarım sergileyen şirket, motosiklet üzerinde çalıştığını açıkladıktan tam 1 yıl sonra Elettrica’nın 2018’de yollarda olacağını açıklamıştı. Şirket kısa bir süre önce de Elettrica’nın ekim ayı itibarıyla Avrupa’da satışa sunulacağını duyurmuştu.

Vespa’nın sahibi olan Piaggio için Elettrica projesinde şu ana kadar her şey yolunda gidiyor gibi görünüyor. 2019’da Asya ve Kuzey Amerika’da satışa sunulacak olan elektrikli motosiklet, Türkiye’de de yollara çıkacak.

Motosikletin Türkiye’deki kesin çıkış tarihi konusunda henüz net bilgi verilmiş değil. Fiyat da bilinmezliğini koruyan unsurlar arasında bulunuyor. Şu an için sadece motosikletin 2019’da Türkiye’de de satışa sunulacağı bilgisi mevcut durumda.

Vespa Elettrica 100 kilometre menzil vadediyor

Vespa Elettrica ile tek şarjla 100 kilometre yol katetmek mümkün oluyor. Hibrit motorlu Elettrica X modelinde ise menzil 200 kilometreye kadar çıkıyor. Elettrica X’in Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı konusunda şu an için bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER