Ulaşım

Vespa Elettrica Avrupa’da ekim ayında satışa sunulacak

vespa elettrica

Vespa’nın elektrikli motosikletinin 2018 bitmeden satışa sunulacağı oldukça uzun bir süre önce açıklanmıştı. Beklenen tarih sonunda iyiden iyiye yaklaşmış gibi görünüyor. Vespa Elettrica adını taşıyan motosikletin üretimi bu ay başlayacak. Elettrica Avrupa’da ekim ayında internet üzerinden satışa sunulacak.

ABD ve Asya’da yaşayanlar, önümüzdeki yılın başlarında Elettrica ile tanışabilecek. Vespa’nın çatı şirketi Piaggio Group’tan fiyat konusunda bir açıklama gelmese de, Elettrica’nın Vespa’nın üst sınıf motosikletleriyle aynı fiyat aralığında satılması bekleniyor.

100 kilometre maksimum menzile sahip Vespa Elettrica, standart bir 50 cc motosiklete kıyasla daha güçlü bir performansa sahip. Elettrica’nın pilini doldurmak 4 saat alacak. Yaklaşık 1000 şarjlık bir döngünün sonunda pil kapasitesi yüzde 80’e gerileyecek. Bunun da yaklaşık 10 yıl süreceği söyleniyor.

Maksimum hız konusunda şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil. Ancak Eco sürüş modunda pili korumak adına maksimum hız 30 kilometre ile sınırlandırılacak. Sessiz çalışan ve bazı yapay zekâ özellikleri barındıran Vespa Elettrica, yakınlarındaki yaya ve araçları algılayabilecek. Buna ek olarak, trafiğin sıkışık olduğu zamanlarda sürücülere alternatif rotalar önerecek.

Piaggio aynı zamanda hibrit Vespa Elettrica X’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modelle sürücüler 200 kilometre yol gidebilecek. Elektrikli motorun menzili 50 kilometre olsa da, akaryakıtla çalışan jeneratör ile menzil yukarıya çekilecek.

İLGİLİ HABERLER