Ulaşım

Tesla Model 3 sonunda Avrupa’da yollara çıkıyor

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak

Tesla Model 3, bundan yaklaşık 1,5 yıl önce ABD’de ilk sahipleriyle buluşmaya başlamıştı. Elektrikli otomobil sonunda Avrupa’da da yollara çıkıyor. Eski kıtaya satılan ilk Model 3’ler bu hafta itibarıyla Belçika’daki Zeebrugge Limanı‘na indirildi. Electrek‘te yer alan habere göre, bundan kısa bir süre sonra da araç sahiplerine Model 3’lerini Tesla’nın Hollanda’nın Tilburg şehrindeki fabrikalarından almaları için e-posta gönderildi.

Tesla Avrupa teslimatlarına başlasa da, bazı teslimatları da erteledi. Şirket tarafından Electrek’e yapılan açıklamada, Avrupa’ya daha önce planlanan kadar fazla Model 3 gönderilemediği belirtildi. Tesla CEO’su Elon Musk da Belçika’daki limanda beklenmedik sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdi. Bu sorunların ne olduğu konusunda ise bilgi verilmedi.

Musk, bugün itibarıyla Avrupa sevkiyat ve teslimatlarının planlanan hacimde ilerleyeceğini belirtti. Limana birkaç gün içinde yeni Model 3’lerin indirilmesi bekleniyor. Ocak ayı itibarıyla Avrupa’dan sipariş edilen Model 3 sayısının 14 bin civarında olduğu açıklanmıştı.

Avrupalı sürücüler şimdiye kadar sadece yüksek donanımlı ve yüksek performanslı Tesla Model 3 versiyonlarını sipariş edebiliyor. ABD’de sunulan daha uygun fiyatlı ve sadece arkadan çekişli model henüz Avrupa’da siparişe açılmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER