Ulaşım

Tesla 2020’nin ilk üç ayında kendi rekorlarını kırdı

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak

Tesla, 2020’nin ilk üç aylık dönemine ait bazı önemli istatistikleri açıkladı. Elektrikli otomobil üreticisi, bu dönemde üretim ve teslimatta kendi rekorlarını kırdığını duyurdu. Şirket, 1 Ocak-31 Mart 2020 tarihleri arasındaki dönemde 102 bin 672 elektrikli otomobil üretti. Sahiplerine teslim edilen otomobillerin sayısı ise 88 bin 400’ü buldu.

Tesla’dan yapılan açıklamada, bu sayıların şirket için şimdiye kadarki “en iyi birinci çeyrek performansı” olduğunun altı çizildi. Nihai teslimat sayılarının daha fazla olabileceğini de belirten şirket, sadece tüm evrak işleri tamamlanmış ve müşteriye ulaştırılmış araçların “teslim edilmiş” olarak değerlendirildiğini belirtti.

Elektrikli otomobil üreticisi, üretilen araç sayısının modellere göre dağılımını ise net bir şekilde paylaşmadı. Şirket toplamda 15 bin 390 adet Model S ve X ürettiğini; bunların 12 bin 200’ünü de sahiplerine teslim ettiğini belirtti.

Tesla’nın üretiminde ve teslimatlarında aslan payını Model 3 ve Y aldı. Şirket, 2020’nin ilk üç ayında 87 bin 282 adet Model 3 ve Y üretti. Bu dönemde söz konusu iki modelin toplam teslimat sayısı ise 76 bin 200’e ulaştı. Bu noktada Model Y üretiminin ocak ayında, teslimatlarının ise mart ayında başladığını hatırlatmakta fayda var.

2019’da büyük bir atılım yapan Tesla için 2020’de oldukça iyi başlamış gibi görünüyor. Şirket, 2019’da sevkiyatlarını yüzde 50 oranında artırmış; geçtiğimiz ay ise bir milyonuncu elektrikli otomobilini üretmişti. CNBC’de yer alan habere göre; analistler, küresel koronavirüs salgını nedeniyle Tesla’nın Fremont ve Şanghay fabrikalarında üretim yavaşlamasaydı şirketin daha iyi sonuçlar elde edebileceğini düşünüyor.

İLGİLİ HABERLER