Ulaşım

Tesla önemli bir kilometre taşını geride bıraktı

tesla

Tesla, kulağa bir zamanlar çok iddialı gelen hedeflerinden birini gerçekleştirmeyi başardı. Şirket, bir milyonuncu elektrikli otomobilini ürettiğini duyurdu. Tesla’nın bunu daha önce hedeflediği gibi 2020’de gerçekleştirmesi, bu başarıyı daha anlamlı kılıyor.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, diğer pek çok önemli olay gibi, bu kilometre taşının geçilmesini de Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Musk’ın şirket çalışanlarını tebrik ettiği bu paylaşımda iki fotoğraf yer alıyor.

Bu fotoğraflardan birinde kırmızı renkli bir Model Y yer alıyor. Bunun Tesla’nın üretim bandından çıkan bir milyonuncu araç olma ihtimali bir hayli yüksek. İkinci fotoğrafta ise Tesla’nın çalışanları bu aracın etrafında poz verirken görülüyor.

Tesla’nın 2020 itibarıyla bir milyonuncu otomobilini üretme hedefi, bir dönem şirketin yöneticileri tarafından bile “gerçekleşmesi zor” şeklinde değerlendirilmişti. Şirketin Model 3 üretiminde yaşadığı sıkıntılar da bu hedefin gerçekleştirilemeyeceğini düşündürmüştü.

Yine de, Tesla’nın bu başarısının sürpriz olmadığını belirtmekte fayda var. Şirket, rakiplerinin elektrikli otomobil satmakta sıkıntı yaşadığı ABD pazarında oldukça iyi bir performans sergiliyor. Model 3’ün başarısı sayesinde 2019’da satışlarını yüzde 50 oranında artıran Tesla, Model Y’nin teslimatlarına da birkaç gün içinde başlamayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER