Ulaşım

Tesla Model 3 satışları sayesinde nefes aldı

tesla model 3

Tesla, Model 3 satışları sayesinde 2019’da kendi rekorlarını kırmıştı. Bu rekorların etkisi, şirketin açıkladığı en yeni finans raporunda da görülüyor. Şirket, 2019’un tamamını 24.6 milyar dolar gelirle tamamlayarak kendi rekorunu kırdı. Tesla’nın 2019’un son üç çeyreğindeki geliri ise 7.4 milyar dolar olmuştu.

Tesla için işler iyileşmeye başlasa da, şirket hâlâ kâra geçebilmiş değil. Elektrikli otomobil üreticisi, 2019’u 862 milyon dolar gelirle kapatmıştı. Ancak şirketin bir yıl önce 1 milyar dolar zarar ettiğini düşününce oluşan tabloya şaşırmamak gerekiyor.

Tesla, 2019’un son üç ayını ise 105 milyon dolar kâr ile tamamladı. Şirketin çeyreği kâr ile tamamlamasında diğer otomobil üreticilerine 133 milyon dolarlık mevzuat kredisi satılması önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. 2019’un üçüncü çeyreğini de kâr ile tamamlayan Tesla, çizgisini korumayı başardı.

Tesla Model 3 tanıtımının ardından zorlu bir sürece girmişti

Tesla için önümüzdeki dönemde işlerin daha da iyiye gitmesi sürpriz olmayacaktır. Elektrikli otomobil üreticisi, Çin’deki fabrikasında üretime ve bu fabrikada üretilen araçların sevkiyatına başlamış durumda. Tesla, Almanya’da fabrika açmak için de hazırlıklarını sürdürüyor. Üretim kapasitesinin artması ve farklı kıtalara yayılması, Tesla’nın etki alanının da yaygınlaşacağı anlamına geliyor.

Tesla’nın kendisine oldukça geniş bir nefes alma alanı açtığını söylemek yanlış olmayacaktır. Şirket son birkaç yıldır, özellikle Model 3’ün tanıtılmasının ardından, hata payı olmaksızın hareket etmek zorunda kalmıştı. Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, bir ara şirketin dibe vurmasına sadece haftalar kaldığını itiraf etmişti. Ancak Model 3 üretiminin, satışlarının ve teslimatlarının rayına oturması sayesinde Tesla’nın rahatladığı görülüyor.

İLGİLİ HABERLER