Ulaşım

Tesla Model 3 geçtiğimiz ay Avrupa’da en çok satan otomobil oldu

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak

Tesla Model 3, geçtiğimiz ay Avrupa’da en çok satan otomobil oldu. Volkswagen Golf ve Renault Clio gibi popüler otomobilleri geride bırakan Model 3, bu listede zirveye çıkan ilk elektrikli otomobil oldu.

Araştırma şirketi Jato Dynamics tarafından paylaşılan rakamlar, eylül ayında Avrupa’da 24 bin 591 Model 3 satıldığını gösteriyor. Renault Clio, 18 bin 254 satış rakamıyla ikinci sırada bulunuyor. İlk defa Avrupa dışında üretilen bir otomobilin bu listede zirveye çıkması da ayrıca dikkat çekiyor.

Satış rakamları, otomotiv sektörünün yavaş ancak kararlı bir şekilde içten yanmalı motorlu araçlardan elektrikli otomobillere kaydığını gösteriyor. Elektrikli ve hibrit otomobillerin satışlarını artırmak için pek çok ülkede ciddi devlet desteği sunuluyor. Avrupa’da elektrikli otomobil satışlarının ne kadar arttığını gösteren bazı veriler de kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

Küresel çip kıtlığı, otomobil satışlarını genel olarak etkilemeye devam ediyor. Eylül ayının verilerine bakıldığında Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki araç satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında azaldığı görülüyor. Jato analisti Felipe Munoz, çip krizi nedeniyle otomobil üretiminde yaşanan zorlukların insanları ikinci el pazarına yöneldiğini de belirtti.

Tesla Model 3 ile Avrupa’da, belki de beklentisinin üstünde, bir başarı yakalamış gibi görünüyor. Ancak şirket için işler tamamen pürüzsüz gitmiyor. Tesla, en son FSD betasını karşılaşılan sorunlar nedeniyle geri çekmişti.

İLGİLİ HABERLER