Teknoloji

Tesla FSD 10.3 beta sürümünü sorunlar nedeniyle geri çekti

tesla fsd

Tesla, FSD (Full Self-Driving) adını taşıyan otonom sürüş yazılımının en son beta sürümünü dağıtıma çıkmasından kısa süre sonra geri çekti. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bazı sorunlar nedeniyle güncellemenin geri çekildiğini belirtti.

Sola dönüşlerdeki geri çekilmenin problemlerden biri olduğunu söyleyen Musk; teste katılanların çarpışma uyarıları ve otomatik direksiyonla ilgili sorunların da etkili olduğunu belirtti. FSD 10.3 betasını yükleyenlerin 10.2’ye geri döndürüldüğü ifade edilirken, bazı araç sahiplerinin FSD’ye erişiminin tamamen kesildiği öğrenildi.

FSD 10.3 sürümü çeşitli yeni özellikleri beraberinde getiriyor. Güncelleme notlarına göre, FSD Profilleri sayesinde sürücüler duraklamalar, şerit değişiklikleri ve mesafe takibi gibi konularda aracın davranışını değiştirebiliyor. Kaplumbağa hızında seyirin geliştirilmesi, yalancı duraklamaların azaltılması gibi yenilikler de sürücüleri bekliyor.

Testlere katılanlar, FSD’nin sıklıkla ortada çarpışma tehdidi olmamasına rağmen çarpışma uyarısı vermesine dikkat çekerken; otomobillerin sıklıkla beklenmedik sert frenler yaptığı ifade edildi. Trafikle uyumlu seyir kontrol özelliğinde de bazı sürücülerin problemle karşılaştığı öğrenildi.

Elon Musk, beta yazılımlarda bu tarz sorunların görmesinin doğal olduğunu belirtti. Tesla CEO’su her senaryoyu şirket içinde test edemeyeceklerini ve bunun için herkese açık testlerin gerekli olduğunu dile getirdi.

Tesla FSD yazılımının beta testlerini trafiğe açık yollarda gerçekleştirdiği için ABD’de yetkili makamların da tepkisiyle karşılaşmıştı. Beta yazılımının geri çekilmesinin bu konudaki tartışmaları yeniden alevlendirmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER