Ulaşım

Tesla Model 3 yenilendi: Daha modern ve sofistike kabin, daha uzun menzil

tesla model 3

Yenilenen Tesla Model 3, Avrupa ve Çin’de satışa sunuldu. Otomobille ilgili sızıntı ve dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. “Orta ölçekli” yeni tasarımla birlikte Model 3’ün menzili uzarken, kabin de yeni materyallerle güncelleniyor. Tasarımdaki değişikliğe bağlı olarak bazı bölgelerde Model 3 fiyatı da artıyor. Yeni Model 3’ün önümüzdeki ay itibarıyla Avrupa’da yollarda olması bekleniyor.

Tesla Avrupa hesabı tarafından X’te yapılan paylaşımda tasarım değişikliklerini gösteren görseller yer alıyor. Özellikle ön tarafın bir önceki versiyona kıyasla daha şık ve daha az bombeli görünmesi dikkat çekiyor. Bu sayede, otomobil tek bir şarjla daha uzun mesafe de katedebiliyor. Tesla’dan verilen bilgiye göre, aerodinamiği maksimize eden dış tasarım değişiklikleri sayesinde otomobil tam şarjla 629 kilometre yol gidebiliyor. Bunun bir önceki versiyona göre, yüzde 10 ila 12 daha uzun olduğunu söylemekte fayda var.

Tesla ayrıca “daha sert gövde ve güncellenmiş süspansiyon ayarı kombinasyonu sayesinde daha rafine ve rahat sürüş kalitesi” vadediyor. Ultra Kırmızı ve Gizli Gri adını taşıyan renk seçenekleri içinse standart beyaz renkten 2000 avro daha fazla ödemek gerekiyor. Bu yeni renklerin görünümü ortamın ışık koşullarına ve ışığın geliş açısına göre değişiyor.

tesla model 3

Tesla Model 3’te kabin tasarımı da yenileniyor. Daha “sofistike materyaller” kullanma sözü veren şirket, havalandırmalı koltuklar ve özelleştirilebilir ortam aydınlatmasıyla kabine daha farklı bir hava kazandırıyor. Arka koltukta seyahat eden yolcular ise önlerine eklenen ekran sayesinde hem araç içi bilgi ve eğlence sistemini hem de klimayı kontrol edebilecek. Ana dokunmatik ekranda ise çerçevelerin küçülmesiyle birlikte kullanılabilir ekran alanı artıyor. Tesla yeni ekranın “daha parlak, tepkisel ve yüksek kontrastlı” olacağını belirtmeyi de ihmal etmiyor.

Yeni Tesla Model 3, 17 hoparlörle geliyor

Model 3 sessiz bir araç olsa da, sessiz elektrikli operasyonu nedeniyle dışarıdan gelen sesler daha belirgin şekilde duyulabiliyor. Yeni Model 3’te “360 derece akustik cam” kullanan Tesla, kullanıcılara etraflarında ne olursa olsun kabinde kesin bir sessizlik vadediyor. Şirket özellikle yok ve rüzgar sesinin daha az hissedileceğini belirtiyor. Buna ek olarak, yeni Model 3’te 17 hoparlörlü bir ses sistemi kullanıcıları bekliyor.

tesla model 3

2018’de yollara çıkan Tesla Model 3, o günden bu yana önemli değişimlerden geçmiş durumda. Yazılım güncellemeleriyle yeni özellikler kazanan ve bazı küçük makyajlardan geçen otomobilin en yeni versiyonu daha sofistike ve verimli görünüyor. Bu değişikliklere paralel olarak Model 3’ün üretim maliyetinin azalabileceğine dair söylentiler de daha önce gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER