Ulaşım

Tesla Model 3 600 kilometrelik yolu otonom sürüş moduyla gitti

tesla model 3

Tesla’nın Full Self-Driving (FSD) adını taşıyan otonom sürüş modu hâlâ beta aşamasında. Ancak bu durum bazı araç sahiplerinin şimdiden bu modu kapsamlı biçimde denemesini engellemiyor. Whole Mars Catalog isimli YouTube kanalı, FSD uyumlu Tesla Model 3 ile ABD’nin San Francisco şehrinden Los Angeles şehrine neredeyse sürücü müdahalesi olmadan gitti. 615 kilometrelik yolda sadece Los Angeles yakınlarındayken yoldaki döküntülerden kurtulmak için sürücü devreye girdi.

Whole Mars Catalog, bunun FSD modunun bu kadar uzun bir mesafeyi sürücü müdahalesi olmadan gidebildiğini gösteren ilk kayıt olduğunun altını çizdi.

FSD modunun geliştirme çalışmaları hâlâ devam ediyor. Buna ek olarak, otonom sürüşten bahsedilse de bu modda sürücünün elini direksiyondan çekmemesi gerekiyor. Yine de, söz konusu video Tesla’nın otonom sürüş teknolojisinin ne denli ilerlediğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Tesla Model 3 FSD moduyla 600 kilometreden uzun bir yol katedebilse de, burada bir bölgesel faktörün de rol oynadığını belirtmek gerekiyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletinin iklim koşulları, Tesla’nın kamera tabanlı sistemi için oldukça uygun. Ancak bu sistemin daha zorlu hava koşullarında LiDAR ve diğer sensörlere ihtiyaç duyabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER