Teknoloji

Apple Store’da 4.7 inç iPhone SE için dikkat çeken ipucu

iphone se
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’dan uzun zamandır beklenen 4.7 inç iPhone modeli artık duyurulacak gibi görünüyor. Bu telefon da iPhone SE adını taşıyayacak gibi görülüyor. Belkin markalı bir ekran koruyucusu Apple Store’da görüldü ve bu modelin iPhone 8 ve 7’nin yanı sıra SE modeli için de uyumlu olduğu belirtiliyor. Yeni çıkacak modelin tasarımının listelenen diğer iPhone modelleriyle aynı olacağı söylenmişti.

9to5Mac sitesi de iPhone SE adından bahsetti, ayrıca bu cihazın özellikleri hakkında da bazı bilgiler verdi. Bu telefonun beyaz, siyah ve kırmızı renk seçenekleriyle çıkacağını, ayrıca 64 GB, 128 GB ve 256 GB kapasite seçeneklerine sahip olacağını yazdı. Telefonda A13 işlemcinin bulunacağı da belirtiliyor. Ancak fiyat bilgisi henüz netleşmedi.

Belkin aksesuarının adı “iPhone SE, 8 ve 7 için Belkin InvisiGlass Ultra Ekran Koruması” adını taşıyor. Bu ürün Türkiye mağazasında da var, ancak orada adı “iPhone 8 ve 7 için Belkin InvisiGlass Ultra Ekran Koruması” olarak geçiyor. Ürünün Türkiye fiyatı 199 TL. Yurt dışında ise 39.95 dolara satılıyor.

Ekran koruyucunun 5.5 inç ekranlı iPhone’a özel versiyonun da olduğu belirtiliyor. 9to5Mac, daha önce 5.5 inç ekranlı bir iPhone SE modelinin de çıkacağını öne sürmüştü.

4.7 inç ekranlı iPhone SE uzun zamandır bekleniyor

4.7 inç ekranlı yeni bir iPhone modeliyle ilgili dedikodular aylardır yapılıyordu. Tedarik zincirindeki kaynaklar ve analistler donanımla ilgili detayları çıkış zamanından önce elde edebiliyor, ancak ürünün adıyla ilgili pazarlamayı ilgilendiren kararlarla ilgili tahminlerin çok sık biçimde yapılmadığını görüyoruz. Apple, yeni ürünlerinin adıyla ilgili bilgileri içeride de çok az kişiyle paylaşıyor. Tabii ki, isim bilgisi de cihazın donanım detaylarına göre çok daha geç bir zamanda, tanıtıma çok yakın bir zamanda belli oluyor. Bu nedenle isim sızıntılarına çok fazla rastlamıyoruz.

İlk iPhone SE modeli Mart 2016’da çıkmıştı. 2015 model iPhone 6S’in teknik özellikleri iPhone 5’in gövdesinde sunulmuştu. Bazıları 4.7 inç iPhone modelini iPhone 9 olarak nitelendiriyordu. Bu cihazın 8 modelini takip edeceği için böyle bir adlandırma yapılabileceğini düşünüyordu. Ancak daha önce “SE” adının kullanıldığını dikkate alırsak, Apple’ın bu isimle devam etmesi daha mantıklı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER