Teknoloji

Apple iPhone SE’yi yeniden canlandırmayı planlıyor

iphone se

Apple iPhone SE, 2016’nın ilkbaharında tanıtılmıştı. Uygun fiyatlı bu iPhone seçeneğinin devamı ise gelmemişti. Nikkei‘de yayınlanan habere göre, Cupertino merkezli şirket 2020’nin ilkbaharında yeni iPhone SE’yi tanıtmaya hazırlanıyor.

Apple, yeni iPhone SE’yle Çin ve Hindistan gibi büyük pazarlarda yeniden söz sahibi olmayı hedefliyor. Şirket, bu pazarlarda Huawei, Samsung ve Xiaomi gibi rakiplerine karşı sıkıntılar yaşıyor. Apple’ın iPhone SE’yi yeniden canlandıracağına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti.

Yeni modelin 2017’de piyasaya çıkan 4.7 inç ekranlı iPhone 8’e benzer bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. LCD ekrana sahip telefonun 2019 model iPhone’larla aynı bileşenleri taşıyacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Nisan ayında Economic Daily News gazetesinde yayınlanan haberde de, yeni iPhone SE’nin iPhone 8’in üstüne inşa edileceği belirtilmişti. LCD ekranlı telefonda 128 GB dahili depolama alanının ve tek bir arka kameranın olacağı söyleniyor.

Apple iPhone SE 2 hakkındaki dedikodular 2018’den bu yana devam ediyor

Apple iPhone SE 2 hakkındaki dedikodular 2018’den bu yana etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin özellikle Hindistan pazarında güçlü şekilde rekabet edebilmek için bu cihaza ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. 2016’nın mart ayında satışa sunulan 4 inç ekranlı iPhone SE, 2018’in sonuna kadar piyasada kalmıştı. Akıllı telefonun toplam satış rakamının 40 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER