Teknoloji

Apple’dan 5.5 inç ekranlı yeni bir iPhone işareti

apple iphone 8 plus

iOS 14’ün kodlarında rastlanan bulguya göre, Apple 5.5 inçlik giriş seviyesinde bir iPhone modeli çıkarmaya hazırlanıyor.

Bir süredir Apple’ın iPhone 8’in tasarımını güncellenen donanım bileşenleriyle yeniden kullanacak 4.7 inç LCD ekranlı yeni bir telefon çıkaracağı söyleniyordu. Ancak ilk kez Apple’ın bir “Plus” versiyonu da çıkarabileceğine dair bir ipucu görüyoruz. 5.5 inç ekran büyüklüğünü dikkate alırsak, bu yeni telefon iPhone 8 Plus’ın tasarımını kullanabilir.

Yeni telefonlarda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerindeki gibi bir ana ekran düğmesi de bulunacak. Face ID yerine de Touch ID kullanılacak. Aynı zamanda Apple Pay’in yurt dışında kullanılan Express Transit özelliği de bulunacak. Bu sayede telefonu bir toplu ulaşım ödeme terminaline yaklaştırarak ödeme yapmak mümkün olacak.

Ayrıca yeni telefonlar, kullanıcının bir uygulamayı açmasına gerek duymadan çeşitli NFC etiketlerini taramasına da izin verecek gibi görünüyor. Bu özellik şu anda sadece iPhone XS, iPhone XR ve iPhone 11 modellerinde bulunuyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, 4.7 inçlik giriş seviyesi iPhone’un fiyatı yurt dışında 399 dolardan başlayacak. 64 GB ya da 128 GB’lık depolama alanı bulunacak. Telefonun uzay grisi, gümüş veya kırmızı renk seçenekleriyle gelebileceği belirtiliyor. 5.5 inç modelin fiyatının ne olacağı belli değil, ancak yurt dışını dikkate alırsak, 5.5 inç modelin fiyatı 4.7 inçliğin 100 dolar kadar üstü oluyor.

Kuo, geçtiğimiz ekim ayında yaptığı tahminde, Apple’ın 4.7 inç iPhone’u mart sonunda çıkaracağını söylemişti. Koronavirüs nedeniyle her şirketin planı karışmış durumda, ancak 5.5 inç model çıkacak olursa, onu da 4.7 inç modelle aynı zamanda görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER