Manşetler

Samsung tablet, LG ise akıllı telefon pazarında büyümeye göz dikti

Yüksek bir hızla büyüyen üst sınıf akıllı telefon pazarının bir duraklama dönemine gireceği öngörülüyor. Şirketler de bu beklentiye göre stratejilerini şekillendiriyor. Apple gelişmekte olan pazarlara gözünü dikerken Samsung da kurumsal pazardaki yaygınlığını artırma, ayrıca daha fazla tablet satma peşinde. Samsung Mobile yöneticisi Y.H. Lee, CNET’e yaptığı açıklamada şirketinin 2013’te tablet sevkiyatlarını 40 milyon birim seviyesine çıkarmayı hedeflediğini kaydetmişti.

samsung-lg-logo-050213

40 milyon seviyesi sadece Samsung’un değil LG’nin de gözünü diktiği noktalardan bir tanesi. Ancak Samsung’un aksine LG bu rakama akıllı telefon sevkiyatlarıyla ulaşmayı hedefliyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre LG bu yıl gerçekleştireceği akıllı telefon satışlarıyla belirtilen eşiği geçmeyi amaçlıyor. Eğer bunu gerçekleştirirse 2012 yılındaki rakamın yüzde 51 üstüne çıkmış olacak. LG mobil biriminin şefi Park Jong-seok pazarın doyduğunu, ancak iyi ürünlerle diğerlerinin payından kapabileceklerini kaydetti.

LG son bir yıllık zaman zarfında çıkardığı akıllı telefonlarla bu hedefine uygun şekilde hareket ediyor. Giriş ve orta seviyeye hitap eden Optimus L serisi cihazların ikinci nesil versiyonlarını duyuran şirket Optimus F serisi akıllı telefonlarla da orta ve üst sınıfa göz kırpıyor. En üst sınıfta da gelecek ay Türkiye’de piyasaya çıkacak Optimus G’yi ve daha yeni tanıtılan Optimus G Pro’yu görüyoruz. 2013’ün ilerleyen aylarında gelecek akıllı telefonlarla birlikte şirket hedefine ulaşabilir. Ancak şirket kullanıcıların aklını çelecek seçenekleri sunmakla birlikte onlara güncellemeleri zamanında alacakları noktasında da güvence vermeleri. LG’nin Android cihazlarının yeni sürümleri almakta bir hayli geç kaldığına dair geçmişte somut örnekler var. Yukarıda belirttiğimiz gibi son zamanlarda oldukça ilgi çekici cihazlar çıkaran LG’nin bu cihazları mümkün olduğu kadar ve en hızlı şekilde güncel tutması gerekir.

İlgili >> CNET, The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER