Teknoloji

NTT DoCoMo kablosuz ortamda 10 Gbps veri iletim testlerini başarıyla gerçekleştirdi, 5G’ye kapıyı açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fotoğrafta gördüğünüz minibüs 5G mobil iletişim teknolojisine gidiş yolunda önemli bir araç vazifesi görüyor. Japonya’da faaliyet gösteren mobil operatör NTT DoCoMo geçtiğimiz aralık ayında Tokyo Teknoloji Enstitüsü’nün katkılarıyla Ishigaki’de gerçekleştirdiği ve bu minibüsün kullanıldığı 10 Gbps kablosuz veri iletişim testlerini başarıyla tamamladığını duyurdu.

ntt-docomo-5g-280213

Normalde hücresel şebekenin kullandığı frekans bantlarının çok dışında, 11 GHz bant seviyesinde, 400 MHz’lik spektrumda gerçekleştirilen testler LTE ve LTE-Advanced gibi 4G mobil veri iletişim teknolojilerinin sunduğu hızların çok daha ötesine geçilebileceğini gösterdi. Testlerde bağlantıyı sağlamak için 24 anten kullanıldı. DoCoMo 5 GHz üzerinde de benzer hızlara ulaşmayı umut ediyor ve bu teknolojinin gelişim gösterdikçe mobil iletişimi tanımlayacağına inanıyor.

Henüz 4G teknolojisine geçiş yapmayan ve en az iki yıl geçmeden de yapmayacak gibi görünen ülkemizde 5G’ye geçişin önünde daha çok uzun bir yol var, bu bir gerçek. NTT DoCoMo’nun 2001 yılında müşterilerine sunmaya başladığı 3G teknolojisinin Türkiye’ye sekiz yıl sonra, 2009’da geldiğini hatırlatacak olursak yolun ne kadar uzun olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

İlgili >> NTT DoCoMo

İLGİLİ HABERLER