Teknoloji

Samsung Galaxy SmartTag ile Tile’ın yeni rakiplerinden olacak

samsung galaxy smarttag

Samsung kayıp eşyaların izini sürmeye yarayacak, Tile benzeri yeni bir cihaz çıkarmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Galaxy SmartTag adını taşıması muhtemel bu izleyici cihazla ilgili sızıntılar geçen aydan beri ortalıkta dolaşıyordu. Cihazın ocak ayı içinde Galaxy S21 serisiyle birlikte duyurulabileceğine dair dedikodular da mevcuttu.

Galaxy SmartTag yakındaki cihazlarla bağlantı kurmak ve konumunu haber vermek için Bluetooth kullanacak. Böylelikle sahipleri bu küçük yer bulucuları iliştirdikleri eşyaları daha sonra kolaylıkla bulabilecekler. Bu cihaz değiştirilebilir düğme pille çalışacak. Böylelikle aksesuarın pili bittiğinde onu atıp yenisini almanız gerekmeyecek.

Samsung’un eşya takip cihazı Tile’ınkine benzer şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Dahası SmartTag, görünüşüyle de bu cihaza epey benziyor. Yuvarlatılmış köşelere sahip kare şekilli bir cismin ortasında delik var. Bu sayede anahtarlık veya benzeri nesnelere de tutturulabiliyor. Cihazın Tayvan’ın telekom düzenleyici kuruluşuna yapılan kaydından sızan fotoğraflar 91mobiles sitesinde yayınlandı. Bu, cihazın Samsung’un SmartThings uygulamasından sızan bir çizimiyle de uyum gösteriyor.

Şimdiye kadar Samsung’un bu aksesuarla olağandışı bir şey yaptığı görülmüyor. Bu oldukça standart bir şekilde çalışacak izleyici aygıtı olacak gibi görünüyor. Samsung, 2018’de sürekli takip için cep telefonu ağlarına bağlı bir izleyici çıkarmıştı. Daha yakın zamanlarda, ekim ayında ise şirket, cihaz sahiplerinin Bluetooth kullanarak mevcut cihazlarını bulmalarına yardımcı olan ve yaklaşan SmartTag için temel olacak gibi görünen bir uygulama çıkarmıştı.

Çoğunlukla bu, Tile için daha kötü bir haber gibi görünüyor. Çünkü Apple’ın da bir eşya izleyici cihazı üzerinde çalıştığı uzun zamandır öne sürülüyor. Bu cihazların her ikisi de gerçekten piyasaya çıkacaksa bu, bir yıl içinde iki büyük yeni rakip anlamına gelecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER