Teknoloji

Samsung SmartThings Tracker LTE ile kayıp eşyaları bulacak

samsung smartthings tracker

Samsung SmartThings Tracker adını taşıyan ve gücünü Bluetooth yerine LTE-M teknolojisinden alan yeni takip cihazını duyurdu. Hücresel şebekenin varlığı sayesinde SmartThings Tracker, kayıp eşyaları bulmanın yanı sıra hayvanları ve küçük çocukları izlemek için de kullanılabilecek. Takip cihazının üzerindeki güç butonuna iki defa dokunulduğunda SmartThings uygulaması üzerinden konum gönderimi yapılacak. Buna ek olarak, cihaz aracılığıyla acil yardım çağrısı da yapılabilecek.

Samsung SmartThings ekosistemindeki diğer cihazlarla da uyumlu olan takip cihazı; ışık, termostat ve güvenlik kamerası gibi ürünlerle birlikte kullanılabilecek. Örneğin, takip cihazını bir tür geliş sensörü olarak kullanmak ve cihaz menzile girdiğinde ışıkların otomatik olarak yanmasını sağlamak mümkün olacak. Hem iç hem de dış mekanda kullanılabilen ve suya dayanıklı olan Samsung SmartThings Tracker, tek bir şarjla bir hafta boyunca çalışmasını sağlayan bir pil taşıyor.

Samsung SmartThings Tracker, yapısı itibarıyla daha önce Tile ve Chipolo gibi şirketler tarafından çıkarılan ve kullanıcıların anahtar ya da cüzdanlarını bulmalarını sağlayan Bluetooth tabanlı takip cihazlarına benziyor. Daha ucuz ve daha küçük olan Bluetooth tabanlı takip cihazları yaklaşık 60 metreden sonra işlevsiz hâle gelirken, kayıp veya çalınan eşyaları bulmak için de kalabalığın GPS verilerine ihtiyaç duyuyor.

SmartThings Tracker ise özellikle Nesnelerin İnterneti cihazları için geliştirilen ve düşük enerji tüketen LTE-M teknolojisinden yararlanıyor.

Samsung SmartThings Tracker, yurt dışında 14 Eylül itibarıyla satışa sunulacak. Ürünün fiyat etiketinde 99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER