Teknoloji

Apple’ın eşya takip cihazı AirTags için en büyük ipucu

apple airtags
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın aylardır Tile benzeri bir izleme etiketi sistemi üzerinde çalışmakta olduğunu biliyorduk. Ancak bu beklenen ürünle ilgili en büyük doğrulama, Apple’ın yayınlayıp hemen kaldırdığı ve şu anda gizli olarak görünen destek videosu ile birlikte geldi. Videoda hem izleme etiketleri hem de “AirTag” adı doğrulanmış oluyor.

AirTag adını daha önce çeşitli sızıntılarda görmüştük. Ancak bu son haber ürünün taşıyacağı adı açık bir şekilde ortaya koymuş oluyor. Diğer sızıntılarda izleyici aygıtların Apple Tags adını taşıyabileceği öne sürülüyordu. Ancak durumun böyle olmayacağı anlaşılıyor.

“iPhone’u Bul” menüsünü gösteren video sadece cihazın adını ortaya çıkarmıyor. Aynı zamanda AirTags’in bir çeşit çevrimdışı bulma özelliğine sahip olacağını da gösteriyor. Yani Wi-Fi veya hücresel veri bağlantısı olmasa da, bu aygıtlar ve fiziksel olarak bağlandıkları eşyalar izlenebilecek. Daha önce rastladığımız bazı dedikodularda da bu etiketlerin Apple’ın iPhone 11 modellerinde kullandığı U1 yongaları ile uyumlu şekilde çalışacak ultra geniş bant radyo teknolojisini desteklediği belirtilmişti. Böylelikle yerel konum verisi daha sağlıklı biçimde alınabilecek.

AirTags etiketlerinin dairesel disk biçiminde olması bekleniyor. U1 yongası da içerecek. Hem iPhone’larla hem de iPad’larle çalışacak ve artırılmış gerçeklik arayüzü sayesinde kaybolan eşyaları anlaşılır biçimde bulduracak. Daha önceki iOS beta derlemelerinde buna dair ipuçları ortaya çıkmıştı.

Apple henüz AirTags’in resmi duyurusunu yapmadı. Ancak ürüne dair referansların destek videolarında da doğrulanması, ürünün çıkışına artık az bir zaman kaldığını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER