Teknoloji

Apple Tags sızıntısı yeni detayları gösteriyor

apple tags
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın anahtarlıklara, bisikletlere ve çantalara takılabilecek konum takibi aksesuarı üzerinde çalıştığına dair haberler birkaç aydır etrafta dolaşıyor. Apple Tags olarak anılan bu cihaza dair yeni detaylar, internete sızan yeni ekran görüntüleri sayesinde ortaya çıktı.

MacRumors sitesinde yayınlanan ekran görüntüleri, iOS 13’teki “Bul” uygulamasında “Ben” sekmesinin yerini “Eşyalar” isimli bir sekmenin aldığını gösteriyor. Bu sekmeye tıklandığında “Her gün kullandığınız eşyaları takip edin” şeklinde bir mesaj görülüyor. Bu mesajın altında ise “Günlük eşyalarınızı B389 ile etiketleyin ve bir daha asla kaybetmeyin” cümlesi yer alıyor.

Apple Tags’in şirket içinde B389 olarak adlandırıldığı geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkmıştı. MacRumors sitesinde yayınlanan ekran görüntülerinin ise haziran ayında yayınlanan ilk iOS 13 sürümlerinden birine ait olduğu belirtildi.

Apple Tags ile ilgili mevcut bilgiler şu şekilde

  • Apple Tags’in yuvarlak disklere benzeyeceği biliniyor.
  • Apple Tags’te şirketin U1 adını taşıyan yeni konum tespiti yongası kullanılacak. Söz konusu yonga, iPhone 11’de de mevcut. Ultra genişbant kullanan U1 yongası, iPhone 11 sahiplerini Tag’e doğru yönlendirecek ve santim santim yol tarif edecek.
  • Üç boyutlu balonlar, kayıp eşyaların yerini tespit etmek için görsel ipuçları verecek. Bunun için bir Artırılmış Gerçeklik arayüzü kullanılacak. Bu özelliğin izleri şirket içinde yayınlanan bir iOS 13 sürümünde görülmüştü.
  • Tıpkı AirPods gibi, Apple Tags de bulunmasına yardımcı olacak şekilde ses çıkarabilecek.
  • Apple Tags’i yakındaki bir iPhone üzerinden kullanıcının iCloud hesabına bağlamak mümkün olacak.
  • Kullanıcılar Tag taşıyan bir eşyadan uzaklaştıklarında unutma riskine karşı uyarılacak. Bu özellik ev ve ofis gibi güvenli ortamlarda geçersiz hâle getirilebilecek.
  • Eğer bir Tag kayıp olarak işaretlenirse, Tag ile eşleştirilmiş eşyayı bulan iPhone’un sahibi bir uyarı mesajı görecek ve eşyayı sahibine götürmesi istenecek. Bunun için Tag’in sahibi tarafından verilen bilgilerden yararlanılacak.

Apple Tags, iPhone 11 etkinliğinde duyurulmadı. Dolayısıyla Apple’ın bu ürünü ekim ayında özel bir etkinlikle duyurması sürpriz olmayacaktır. Şirketin önümüzdeki ay yeni iPad Pro modellerini ve 16 inçlik MacBook Pro’yu tanıtması da bekleniyor. Apple’dan şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER