Teknoloji

iOS 13.2 Apple’ın yeni ürününün ismini ortaya çıkardı

apple broadcom

Apple‘ın Tile benzeri bir eşya takipçisi çıkarmayı planladığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu cihaz AirTag ismiyle resmiyet kazanacağa benziyor. Yeni yayınlanan iOS 13.2 güncellemesinde hem AirTag isminin hem de AirTag’e yönelik referanslarının görülmesi, cihazın çıkışının çok uzak olmadığını düşündürüyor.

Apple’ın eşya takip cihazına dair referanslar ilk olarak iOS 13’ün beta sürümlerinde görülmüştü. Şirketin bu cihazı iPhone 11 ile birlikte eylül ayında tanıtabileceği iddia edilmişti. Bu beklenti gerçeğe dönüşmese de, iOS 13.2’deki yoğun AirTag referansları beklenen duyurunun yakında gelme ihtimalini artırıyor

iOS 13.2 AirPods Pro’nun tanıtılmasının ardından yayınlandı

Apple’ın aktif gürültü önleme özelliğine sahip AirPods Pro’yu ekim ayının sonlarında duyuracağına dair dedikodular bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Buna rağmen, şirketin AirPods Pro’yu duyurması bir sürpriz olarak değerlendirilmişti. AirPods Pro’nun ardından en yeni iOS güncellemesi de yayınlandı. Apple’ın benzer bir hamleyi AirTag için de yapabileceği söyleniyor.

Apple’ın iOS 13.2’te işaretini verdiği AirTag, tanıtılması durumunda Tile ile doğrudan rekabete girecek. Tile, kısa süre önce teknolojisini Bluetooth yongalarına da entegre etmeye başlamış ve takip cihazlarının ötesine geçmeye yönelik bir hamle yapmıştı. Şirket, bu doğrultuda Qualcomm, Dialog Semiconductor, Silicon Labs ve Toshiba gibi önemli yonga üreticileriyle de işbirliği yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER