Manşetler

Türkiye’de satışa çıkan Oppo Reno 10x Zoom Edition’ın fiyatı ve özellikleri

oppo reno 10x zoom edition ön inceleme

Oppo’nun nisan ayı sonlarında küresel lansmanını gerçekleştirdiği Oppo Reno serisinin Türkiye lansmanı da ondan kısa bir süre sonra, mayıs ayı başında yapılmıştı. Oppo önce serinin orta segment üyesi Oppo Reno’yu Türkiye’ye getirdi. Şimdiyse 10 kat optik zum yetenekli model olan Oppo Reno 10x Zoom geliyor.

Reno 10x Zoom, serinin üst sınıf üyesi olma özelliğini taşıyor. Ekran, işlemci, kamera, pil gibi yetenekler bakımından günümüzün amiral gemisi telefonlarıyla boy ölçüşecek yeteneklere sahip. Öte yandan tasarımıyla da aynı durumu yerine getirmeyi başarıyor.

Arka tarafta 48 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel telefoto lens ve 8 megapiksel geniş açılı lens bulunuyor. Üç lensi farklı odak aralıkları ile birleştiren bu sistem, ultra geniş açılı lensin 10 katı etkili bir odak uzaklığı olan 16-160 mm’lik tam bant genişliğine ulaşıyor. Üçlü kamera kurulumu, elde taşınırken tam olarak yakınlaştırıldığında bile kararlılık sağlayabilen çift OIS ile birlikte sunuluyor. Reno 10x Zoom modeli, önümüzdeki dönemde gelecek güncelleme ile 60x’e kadar zoom özelliği de kazanacak.

Günümüzde çentiksiz ekrana sahip akıllı telefonlar daha çok karşımıza çıkmaya başladı. Oppo Reno serisinin üyeleri üst kenarda bulunan açılır kamera mekanizması sayesinde bu eğilime uyuyor. Ancak küçük kare biçimli açılır mekanizma yerine üçgen biçimli, sıra dışı bir mekanizma tercih ediliyor. Oppo, bu mekanizmanın 200 binden fazla kullanıma dayanıklı olduğunu ve beş yıl boyunca dayanabileceğini söylüyor. 0.8 saniyede açılabiliyor ve düşmelere karşı da dayanıklı. Burası 16 megapiksel çözünürlüklü ve saniyede 30 kare hızında, 1080p video kaydı yapabilen kamera barındırıyor.

Üst kısımdaki selfie kamera mekanizması sayesinde Oppo Reno 10x Zoom kesintisiz ekran deneyimi sunuyor. 6,6 inç büyüklüğünde ekranda hiçbir delik veya dikkat dağıtacak nesne yer almıyor. Yalnızca 3,5 mm yüksekliğindeki alt şerit, ekran-gövde oranının yüzde 93,1 olmasını sağlıyor. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 8 GB RAM, 4065 mAh kapasiteli pil de diğer özellikler arasında bulunuyor. Android 9 Pie ile yüklü gelen telefonda ColorOS 6 kullanıcı arayüzü de mevcut durumda.

Oppo Reno 10x Zoom Edition’ın okyanus yeşili ve karbon siyah gibi iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Telefonun 7999 TL’lik peşin satış fiyatı bulunuyor. Bugün itibarıyla satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER