Teknoloji

Huawei nova 5’in ön kamerası çözünürlükte zirvede olacak

huawei nova 5i nova 5

Huawei nova 5 önümüzdeki cuma günü resmen gözler önüne çıkacak. Şirket, nova 5 serisi hakkındaki ipuçlarını ise sosyal medya hesapları aracılığıyla veriyor. Bu paylaşımların en yenisi ise nova 5’in ön kamerasına odaklanıyor. Huawei’den verilen bilgiye göre, akıllı telefonda 32 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera bulunacak.

Huawei’nin nova 5 ailesindeki ekran tasarımı ve ön kamera konumu tercihleri ise farklılık gösteriyor. Şirket nova 5’te tercihini su damlası çentikli ekrandan yana kullanmış. Tüm nova 5 modellerinde Samsung GD1 kamera sensörünün bulunması bekleniyor.

Yine de, nova 5i modelinde kamera LCD ekranın üstündeki bir kesiğe yerleştirildiği daha önce ortaya çıkmıştı. nova 5’in yanı sıra nova 5 pro’da da tercih çentikten yana kullanılmış. Serinin bir diğer üyesi olan nova 5i Pro’da ise Huawei P20 serisine benzer şekilde büyük bir çentiğin bulunması bekleniyor.

nova 5i’nin kalbinde Kirin 710 yonga setinin bulunacağı söyleniyor. Huawei nova 5 ise Kirin 980 işlemciyle gelecek. Geekbench’in benchmark testi sonuçları da bu bilgileri doğruluyor. Testte SEA-AL10 model numarasıyla boy gösteren telefonun tek ve çok çekirdek puanlarının Kirin 980 işlemcili diğer cihazlara yakın olması, bu konudaki beklentiyi kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER