Teknoloji

Chromebook’larda “OK Google” komutuyla sesle arama yapılamayacak

google chromebook

ok google chromebookChrome OS işletim sistemini taşıyan bilgisayarlarda, yani Chromebook’larda, OK Google komutuyla arama motoru üzerinde sesle bir arama gerçekleştirmek mümkün. Ancak Chrome Unboxed sitesinde yer alan habere göre, Google Chrome OS için yayınlanacak yeni sürümlerden birinde bu özelliği rafa kaldırmaya hazırlanıyor.

Google’ın dijital asistanı Google Assistant’ı Chromebook’lara getireceği iddiası daha önce, yine Chrome Unboxed tarafından, gündeme taşınmıştı. Bu yeni gelişme, söz konusu iddiayla örtüşüyor.

Google’ın Assistant’a hızlı erişim sağlayan bir tuş barındıracak “Chromebook Eve” isimli bir bilgisayar üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor.

OK Google komutu daha fazla işlev kazanacak

Google’ın dijital asistanının kapsama alanını genişletmek istediği biliniyor. Dolayısıyla Chromebook’larda yapılan bu değişiklik şirketin temel hedefiyle örtüşüyor. Tek işleve bağlı kalmaktan kurtulacak olan OK Google komutu ile çok daha fazla aksiyonu tetiklemek mümkün olacak. Google Assistant şimdilik sadece Google Home’da ve Android’de kullanılıyor. Ancak önümüzdeki dönemde Chrome OS ile birlikte bilgisayarlara açılmak, Assistant’a hem daha fazla yetenek hem de daha geniş bir kapsama alanı kazandırabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER