EğlenceUlaşım

Mercedes-Benz Formula E’de yarışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mercedes-benz formula eMercedes-Benz Formula E şampiyonasında yarışacağını doğruladı. 2019 sezonundan itibaren turnuvaya katılacağını açıklayan Alman otomotiv devi, böylelikle aylardır süren dedikodulara son noktayı koymuş oldu. Mercedes’in “Formula 1’in elektriklisi” olarak nitelenen şampiyonaya dahil olmayı planladığına dair haberler ekim ayında gündeme gelmişti.

Doğrulamanın gelmesi uzun zaman alsa da, Formula E’nin Mercedes-Benz’e uygun bir turnuva olduğu ilk günden biri ortadaydı. Formula E’nin maliyet kontrollü yapısı turnuvayı şirketler adına cazip hâle getirirken, motor sporlarındaki uzun soluklu varlığı da Mercedes-Benz’i turnuvaya uygun kılıyor. Son zamanlarda elektronik otomobillere ciddi yatırım yapan Alman otomotiv devi, hibrit teknolojisiyle Formula 1’de şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı.

Mercedes’in açıklamasındaki esas sürpriz ise Formula E’de yarışmak adına DTM şampiyonasından çekileceğini duyurması oldu. DTM Avrupa dışında pek popüler olmasa da, Mercedes-Benz’in uzun süredir hakim olduğu turnuvalardan biri olması nedeniyle önem taşıyordu.

Mercedes-Benz Formula E için başka bir motor sporları turnuvasından çekileceğini açıklayan ikinci büyük üretici oldu. Audi, geçtiğimiz ekim ayında Formula E’de yarışmak adına 24 saatlik Le Mans yarışını da barındıran Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda çekileceğini açıklamıştı. Henüz 3 yıllık bir mazisi olan Formula E’nin köklü turnuvaları gölgede bırakması, şampiyonanın iyi yolda olduğunun bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Mercedes-Benz Formula E pistinde devlerle yarışacak

Mercedes’i Formula E pistlerinde dev rakipler bekliyor. BMW, 2018’den itibaren tam kapsamlı takım operasyonunu başlatıyor. Audi, Jaguar, Renault, Mahindra, Citroën DS gibi şirketler ile NIO ve Faraday Future gibi girişimler de Mercedes-Benz’in rakipleri arasında bulunuyor. Şirketler Formula E’yi hem elektrikli sürüş aksamlarını test etmek için bir laboratuvar hem de insanların elektrikli otomobillere ilgisini artıracak bir pazarlama aracı olarak görüyor.

İLGİLİ HABERLER