Teknoloji

Nokia telefonlarına Windows Phone 8.1 Lumia Cyan güncellemesiyle gelecek

Microsoft Windows Phone 8.1 güncellemesinin detaylarını dün akşam Build 2014 etkinliğinin açılış toplantısında aktardı. Nokia da fazla vakit kaybetmeden mevcut Lumia cihazlarına bu güncellemeyi yaz aylarında sunacağını açıkladı. Windows Phone 8 Lumia cihazlarına gelecek olan bu özel güncelleme Lumia Cyan olarak adlandırılacak.

nokia-lumia-630-020414-1

Lumia Cyan Windows Phone 8.1’in getirdiği tüm yenilikleri barındıracak. Yani kullanıcılar Aksiyon Merkezi ve bildirim tepsisi, Word Flow adı verilen süper hızlı klavye, özelleştirilebilir ana ekran, Cortana sesli asistan (Türkiye’de beklenmiyor) gibi yeniliklere kavuşacak.

Nokia Lumia sahipleri kamera bakımından da çeşitli iyileştirmelere sahip olacak. Beş adet yeni filtre, video slayt paylaşımı, Refocus, Smart Shot, Cinemagraph ile geliştirilen işleri bizzat içinde gösteren daha hızlı Film Rulosu da Lumia Cyan güncellemesiyle gelecek.

SensorCore olarak adlandırılan, Lumia 630 ve 635’te varolan bir özellik kullanıcıların adımlarını sayarak, hızlarını ölçerek ve konumlarını öğrenerek günlük aktivitelerini sürekli izliyor. Nokia, bu işlemlerin çok düşük bir güç tüketimiyle yapıldığını iddia ediyor.

Lumia 930, Icon ve 1520 sahipleri Windows Phone 8.1 güncellemesine yapılan ekleme sayesinde Dolby Surround Sound sesle video kaydı imkanına kavuşacak. Nokia Rich Recording teknolojisiyle birlikte bunun kullanıcılara yaptıkları video kayıtlarını 5.1 Dolby Digital Plus formatında oynatma fırsatı vereceğini söyleyebiliriz. Bu, özellikle videoların ev sinema sistemlerine Miracast üzerinden aktarımında ideal bir kullanım teşkil edecektir.

Tüm bu işlevler Windows Phone 8 Lumia telefonlarına önümüzdeki yaz çıkacak Lumia Cyan güncellemesiyle birlikte gelecek. Bu güncellemeyi hangi modellerin alacağı özel olarak belirtilmedi, ancak Nokia’nın tüm Windows Phone 8 cihazlarına 8.1 güncellemesini sunacağını biliyoruz.

İlgili >>Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER