ManşetlerTeknoloji

iOS 17.4 güncellemesi çıktı: Eğlenceli emojiler ve pratik podcast özellikleri

ios 17.4

Apple’ın bir süredir beta sürümleriyle test ettiği iOS 17.4 güncellemesi dağıtıma çıktı. Avrupa Birliği sınırları içindeki iPhone kullanıcıları için üçüncü taraf uygulama mağazalarına ve web tarayıcılarına erişim kapısını açan bu güncelleme, ülkemizdeki kullanıcılar için de emojiler ve Podcast’ler uygulamasıyla ilgili bazı yenilikleri sunuyor.

iOS 17.4 yenilikleri

Apple’ın iOS 17.4 güncellemesi, kullanıcı deneyimini zenginleştiren yeni özelliklerle dolu. Bu güncelleme ile birlikte emoji klavyesi, günlük iletişimimizde kullanabileceğimiz yeni ve eğlenceli ikonlar kazanıyor. Artık mantar, anka kuşu, misket limonu gibi doğadan ilham alınan emojiler ve kırık zincir, sallanan kafa gibi ifadeleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, 18 yeni vücut ve insan emojisi eklenerek, duygularınızı ve tepkilerinizi her iki yöne bakarak daha net bir şekilde ifade edebileceksiniz.

Podcast severler için de heyecan verici yenilikler var. Apple Podcasts servisi, artık bölümleri dinlerken eşzamanlı olarak metin takibi yapmanıza olanak tanıyor. İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Almanca dillerinde vurgulanan metinlerle bölüm içeriklerini takip etmek, anlamını merak ettiğiniz sözcük veya ifadeleri araştırmak ve istediğiniz bir anından itibaren oynatmak artık mümkün. Ayrıca, Metin Puntosu, Kontrastı Artır ve VoiceOver gibi erişilebilirlik özellikleri sayesinde, herkes için daha kullanışlı bir deneyim sunuluyor.

Müzik tanıma özelliği de güncellenmiş durumda. Şimdi tanıdığınız parçaları, Apple Music kütüphanenize kolaylıkla ekleyebilecek ve Apple Music Classical içeriğiyle entegrasyon sayesinde klasik müzik deneyiminizi derinleştirebileceksiniz. Ayrıca, yeni güncelleme ile Siri, aldığınız mesajları desteklenen tüm dillerde seslendirme yeteneği kazanıyor, böylece iletişim daha da kolaylaşıyor.

iOS 17.4, Çalınan Aygıt Koruması özelliğinde de önemli bir güvenlik seçeneği sunuyor. Bu, özellikle hırsızlık veya kayıp durumlarında cihazınızın güvenliğini artırıyor. Ayarlar menüsündeki Pil Sağlığı bölümü ise iPhone 15 ve iPhone 15 Pro kullanıcıları için daha fazla bilgi içerikli hale getirilmiş. Artık pil devir sayısını, üretim tarihini ve pilin ilk kullanımını gösterecek şekilde güncellendi.

Bul servisi ile ilgili bir sorun da bu güncelleme ile düzeltilmiş durumda. Daha önce kişi resimlerinin boş gözükmesine sebep olan sorun artık giderilmiş. Çift SIM kullanıcıları da unutulmamış; telefon numarasının birincilden ikincile değişmesi ve bu değişimin grup mesajlaşmalarında doğru şekilde görülmemesine yol açan problem de bu güncelleme ile çözüme kavuşmuş durumda.

Apple’ın bu son güncellemesi, iOS platformuna getirdiği yenilikler ve geliştirmelerle, kullanıcıların hem günlük ihtiyaçlarını karşılamakta hem de cihaz güvenliğini artırmakta önemli adımlar atıyor. Eğlenceli emojilerden pratik podcast özelliklerine, güvenlikten pil sağlığı bilgilerine kadar, iOS 17.4 kullanıcı deneyimini her yönüyle geliştirmeyi hedefliyor.

iOS 17.4 güncellemesini Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek indirebilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER