ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy Tab A9+’a Android 14 ve One UI 6.0 güncellemesi çıkmaya başladı

samsung galaxy tab a9+

Samsung, birkaç ay önce Android 13 tabanlı One UI 5.1.1 ile Galaxy Tab A9 ve Galaxy Tab A9+ modellerini piyasaya sürmüştü. Şimdi ise şirket, bazı ülkelerde Galaxy Tab A9+’a Android 14 tabanlı One UI 6.0 güncellemesini sunmaya başladı.

Bu önemli güncelleme, X216BXXU1BXA7 firmware versiyonu ile Kafkas ülkeleri, Endonezya ve Filipinler’de kullanıcılara ulaşıyor. Hindistan’da ise X216BXXU1BXA9 firmware versiyonu ile aynı güncellemenin sunulduğu görülüyor. Samsung Türkiye’nin güncelllemelere özel web sitesinde, Galaxy Tab A9+ Mart 2024 güncellemeleri içinde yer almıyor. Ancak yurt dışında güncelleme dağıtıma çıktığına göre, Nisan 2024 cihazları arasında yer alması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Güncelleme, Aralık 2023 güvenlik yamasını da içererek birçok güvenlik açığını gideriyor. Büyük bir güncelleme olduğu için, Wi-Fi ağı üzerinden indirilmesi öneriliyor. Tablet, gelecekte iki Android işletim sistemi güncellemesi daha alabilir.

Galaxy Tab A9+ için One UI 6.0 Özellikleri

Android 14 tabanlı One UI 6.0 güncellemesi, yeni bir Hızlı Ayarlar paneli düzeni, emojiler için yeni bir tasarım dili, kilit ekranı saat widget’ı için yeni font seçenekleri ve iki yeni widget (Özel Kamera ve Hava Durumu Bilgisi) sunuyor. Kilit ekranı saat widget’ının yerleşimi de değiştirilebilir.

Dosya/öğeleri bir yerden başka bir yere taşımak için yeni bir iki el jesti eklendi. Bu jest Takvim, Galeri, Dosyalarım, ana ekran ve uygulama çekmecesi gibi yerlerde çalışıyor. Galeri uygulaması Hikayeler için yeni bir görünüme kavuştu. Dahili Fotoğraf Editörü, düzenleme kontrolleri için daha erişilebilir kadranlara sahip oldu. Dahili Video Editörü ise artık Samsung Studio olarak adlandırılıyor ve taslaklar ile zaman çizelgelerini destekliyor.

Samsung, kendisine ait olan uygulamalarının isimlerinden “Galaxy” ve “Samsung” terimlerini kaldırdı. Kilit ekranında ve bildirim alanında görünen yeni bir medya oynatıcı widget’ı eklendi. Bildirimler ve bildirim ikonları için biraz yenilenmiş bir görünüm sunuluyor. Bildirimler zamanına göre sıralanabiliyor.

Çoklu görev ekranı açıldığında pop-up pencereler artık açık kalıyor ve normal ekrana geri dönüldüğünde kapanmıyor. Galaxy Tab A9+, artık Windows işletim sistemli bilgisayarlarda Windows Phone Link uygulaması ile çalışıyor. Bu özellik sayesinde bildirimleri görüntüleyebilir, uygulamaları kullanabilir ve bir PC ile dosya transferi yapabilirsiniz.

Kamera uygulaması daha sade bir kullanıcı arayüzüne sahip oldu ve belge taraması daha kolay hale geldi. Görüntülerden nesne/özneleri kesip sticker olarak kaydetmek mümkün. Dahili video oynatıcı, geliştirilmiş bir kullanıcı arayüzü ve daha fazla oynatma hızı kontrolü sunuyor. Hava Durumu uygulaması daha fazla bilgi ve geliştirilmiş çizimler içeriyor.

Samsung Health uygulamasının ana ekranı ve özel bardak boyutu seçenekleri iyileştirildi. Hatırlatıcı uygulamasının ana ekranı geliştirildi ve hatırlatıcılar artık Takvim uygulamasında görülebiliyor. Samsung İnternet, artık arka planda video oynatabiliyor ve sekme görünümü daha iyi. Modlar ve Rutinler uygulaması daha fazla seçenek ve koşul sunuyor. Samsung Pass artık anahtar kodlarını destekliyor.

Uçak Modu artık daha akıllı ve Bluetooth ile Wi-Fi’nin açık ya da kapalı olup olmamasını hatırlıyor. Ayarlar uygulamasının ana ekranından Batarya bölümüne doğrudan giriş yapılabiliyor. Daha fazla erişilebilirlik özelliği eklendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER