Eğlence

Vine güncellemeyle video mesajlaşma işlevini kullanıcılara sundu

Vine kendi video mesajlaşma sistemini faaliyete geçirdi, böylelikle kullanıcılara videonun altında yorum yapmaktan başka bir iletişim yolu daha sunulmuş oldu. Bir Vine çalışanı Jason Mante bu özelliğin ipucunu dün vermişti, hemen ardından da söz konusu özelliği içeren güncelleme Vine’ın mobil uygulamalarına geldi.

vine-vm-040414

Vine bu güncellemenin uygulamanın çıktığı geçen yılın başından beri gelen en önemli güncelleme olduğunu kaydetti. Vine mesajları veya Vine’ın tabiriyle VM’ler herhangi bir kişiye gönderilebiliyor, sadece mevcut Vine üyeleriyle sınırlı kalmıyor. Vine kullanmayan kişiler VM’leri SMS veya e-posta aracılığıyla alabiliyor. Vine mesajları birebir olsa da, bir VM’i birden fazla kişiye de, tek bir seferde birden fazla sohbet penceresi açarak mesaj gönderimi mümkün oluyor. Videoları özelde değiş tokuş etmenin yanı sıra, Vine mesajları arkadaşlara geleneksel SMS’ler gönderme fırsatı da veriyor.

Vine’ın aklında şimdi başka bir yenilik var, o da akıllı telefonun film rulosundan video aktarımında bulunmak. Uygulama çıktığından beri Vine içinde video paylaşımı için mutlaka yeni bir video çekimi gerekiyordu, mevcut video klipleri yükleme izni verilmiyordu. Ancak bu çok yakında değişecek gibi görünüyor. MarksBasementRecords adlı bir Vine kullanıcısının paylaştığı, ancak hesabın kalkmasıyla birlikte silinen video daha önce kaydedilmiş videoların Vine’a aktarılmasına izin veren yeni bir yükleme seçeneğini ortaya çıkardı.

Böyle bir değişiklik kaydedip gönderme yaklaşımından önemli şekilde uzaklaşma anlamına geliyor, ancak Vine kullanıcılarına da yaratıcılık konusunda daha fazla hareket alanı kazandıracağını da söylemek gerekiyor. Instagram film rulosundan görüntü aktarımı işlevini geçen ağustos ayında sunmuş, Vine ise şimdiye kadar bu özellikten uzak durmuştu. Ne var ki, sözünü ettiğimiz sızıntı kısıtlı bir beta testinden kaçan ayrıntı olabilir, yani video aktarım özelliğinin geleceğinin garantisini şu an için vermek zor.

İlgili >> Vine, The Verge

İLGİLİ HABERLER