Teknoloji

Microsoft Nokia 216 ile cep telefonu pazarını canlı tutmaya çalışıyor

nokia-216-200916Microsoft, Nokia markasıyla cep telefonları üretmeye devam ediyor. Yazılım devinin bu doğrultuda görücüye çıkarttığı son ürün Nokia 216 oldu. Microsoft, cep telefonu biriminin 350 milyon dolar karşılığında Foxconn’un iştiraklerinden FIH Mobile’a satacağını açıklamıştı. Ancak bu durum, şirketin planlarını etkilemişe benzemiyor. 216, Microsoft’un bugüne kadar Nokia markasıyla ürettiği en sade telefonlardan biri olma niteliğini taşıyor.

Nokia 216 Hindistan’da satışa sunulacak

Önümüzdeki ay Hindistan’da piyasaya sürülecek telefon, 37 dolar karşılığında satılacak. 2.4 inç QVGA ekran barındıran cihazın arkasında 0.3 megapiksel kamera bulunuyor. Series 30 işletim sistemiyle çalışan telefon, Opera mini web tarayıcısını barındırıyor. Cihazda kulaklık jakı da bulunuyor.

Microsoft’un standart cep telefonu üretimini sürdürmesine şaşırmamak gerekiyor. Çünkü şirket halen her ay milyonlarca cep telefonu satıyor. Şirket daha önce standart cep telefonu sahiplerinin Microsoft hesabı oluşturarak ekosistemin bir parçası olacaklarını ummuştu. Ancak bu beklentinin gerçeğe dönüşmüş olduğunu söylemek pek mümkün değil. Microsoft Lumia akıllı telefonlarını sonlandıracağına dair ipucunu daha önceden vermişti. Ancak son dedikodular, Lumia markasıyla bu yılın sonlarında vedalaşılacağı yönünde.

Microsoft’un Surface markalı akıllı telefonunu önümüzdeki yıl piyasaya sürmesi bekleniyor. Marka değişikliğinin Microsoft’a akıllı telefon pazarında aradıklarını getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER