Teknoloji

BlackBerry DTEK60’ın özellik listesi internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry dtek60BlackBerry’nin 2016 içinde yeni bir amiral gemisi telefonunu piyasaya süreceğine dair işaretler daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak söz konusu telefonda ne gibi özellikler bulunacağı bilinmiyordu. Neyse ki, BlackBerry yeni telefonunun özelliklerini yanlışlıkla sızdırarak bu konudaki merakı dindirmeyi başardı.

Özellik listesinin yanlışlıkla sızdırıldığı URL’deki “özellikler-yayınlamayın” notu sayesinde anlaşılırken, söz konusu sayfanın halen yayından kaldırılmamış olması ayrıca dikkat çekiyor.

Argon kod adıyla da anılan BlackBerry DTEK60, 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç Quad HD ekran barındıracak. Söz konusu ekranın piksel yoğunlu 534 ppi olacak ve altında fiziksel klavye bulunmayacak. Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Android işletim sistemli telefonun dahili depolama alanı microSD kart ile 2 TB’ye yükseltilebilecek.

3000 mAh kapasiteli pil, USB Type-C girişi üzerinden şarj edilecek. Ancak cihazın kutusundan Type-C’den Type-A’ya dönüştürecek bir adaptör de çıkacak. 21 megapiksel arka kamerayla 30 fps’de 4K video kaydı yapılabilecek. 8 megapiksel ön kamera ise 84 derecelik görüş açısı sunacak.

BlackBerry DTEK60 için kesin çıkış tarihi açıklanmış değil

Sızıntının açığa çıkarmadığı tek bilgi ise telefonun kesin çıkış tarihi oluyor. Daha önceki dedikodularda telefonun çıkışı için ekim ayı işaret edilmişti.

İLGİLİ HABERLER