Teknoloji

Nintendo Switch üretiminde kapasiteyi artırmaya hazırlanıyor

nintendo switch

Nintendo Switch, piyasaya çıkışından bu yana bulması zor bir üründü. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle herkesin evlerine kapanmasıyla birlikte Switch’e olan talebin artması, konsolu bulmayı iyiden iyiye zorlaştırdı.

Talebi karşılama konusundaki sıkıntıları ilk olarak şubat ayında doğrulayan Nintendo, Animal Crossing temalı Switch‘in Japonya’daki teslimatlarını erteleme kararı almıştı. Şirket, geçtiğimiz hafta ise konsolların ay sonunda sahipleriyle buluşacağını duyurmuştu.

Eurogamer sitesi tarafından paylaşılan ve orijinali Nikkei Asian Review gazetesi tarafından paylaşılan bir haber, Nintendo’nun talebi karşılamak için Switch üretim kapasitesini artırmaya hazırlandığını gösteriyor. Gazeteye konuşan tedarikçiler, nisan-haziran ayları arasındaki dönemde Nintendo’nun verdiği sipariş miktarının beklenenden yüzde 50 oranında fazla olduğunu belirtti.

Kaynaklara göre, şirket Switch üretiminde kapasiteyi bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında artırmayı planlıyor. Switch’in geçtiğimiz yılki üretim sayısının 20 milyon civarında olduğu ifade edildi.

Küresel koronavirüs salgınının yanı sıra Animal Crossing: New Horizons ve Ring Fit Adventure gibi oyunların çıkışı da Nintendo Switch talebinin artmasında etkili olmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER