Teknoloji

Microsoft Surface Book 3 ve Surface Go 2’yi tanıtmaya hazırlanıyor

microsoft surface book 2 3

Microsoft, Surface Book 3 ve Surface Go 2 modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Perakende kaynaklarından gelen bilgilere göre; şirket, Surface Book 3’te Intel’in onuncu nesil Core işlemcilerini kullanmaya hazırlanıyor. RAM seçeneklerinin 32 GB’ye, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 1 TB’ye kadar uzanması bekleniyor.

Dedikodulara göre, yazılım devi bazı Surface Book 3 paketlerinde de Nvidia’nın Quadro ekran kartlarını sunmayı planlıyor. Bu değişiklik Surface Book 3’ün 3D animatörleri, tasarımcılar ve mühendisler için daha uygun bir cihaza dönüşeceği anlamına geliyor. Quadro serisi ekran kartları, oyunlardan ziyade kreatif profesyonel uygulamalar için optimize edilmiş olmalarıyla muadillerinden ayrılıyor.

Microsoft bir yandan da Surface Go 2 için hazırlıklarını sürdürüyor gibi görünüyor. Kaynaklardan gelen bilgiler, şirketin tipik Intel Pentium Gold işlemcinin yanında Intel Core m3 işlemcili bir seçenek sunmaya hazırlandığını da gösteriyor.

Microsoft Surface Book 3 ve Surface Go 2’yi ne zaman tanıtacak?

Windows Central’ın haberinde ise Surface Go 2’nin 10.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı ve bu ekranın, tıpkı Surface Laptop 3’teki gibi, ince çerçevelerle geleceği belirtiliyor. Cihazın boyutlarının ise mevcut Surface Go ile aynı olacağı ve bu sayede mevcut aksesuarların kullanımında bir sorun yaşanmayacağı da iddialar arasında yer alıyor. Microsoft’un Intel Core m3 işlemcili Surface Go 2’de 8 GB RAM, 128 GB depolama alanı ve LTE bağlantısı seçeneklerine de yer vereceği konuşuluyor.

Microsoft Surface Book 3 ve Surface Go 2 konusunda resmi bir işaret vermiş değil. Ancak şirkete yakın kaynaklar, tanıtım için mayıs ayını işaret ediyor. Küresel koronavirüs salgınının planları değiştirmesi muhtemel olsa da, Microsoft’un bu cihazlar üzerindeki çalışmalarında önemli mesafe kaydettiği anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER